Waar cruise boeken?

Waar kun je een cruise boeken? Dat kan natuurlijk op heel veel plekken, maar waar moet je nou op letten? We zetten op een rij waar je op moet letten en waar je kunt boeken. Je hebt eigenlijk 2 opties: zelf boeken of het laten boeken. En daar binnen heb je grofweg 4 opties: bij een (cruise)reisorganisatie, rechtstreeks bij de cruisemaatschappij, bij een persoonlijke (cruise) reis adviseur of het reisbureau.

Optie 1: Cruise boeken bij een reisorganisatie / cruise reisorganisatie

Er zijn een meerdere gespecialiseerde cruise reisorganisaties in Nederland. Ook kun je cruises boeken bij een aantal bekende grote reisorganisaties. Ik zet er een paar op een rij waar je vaak mooie deals kunt vinden én die betrouwbaar zijn:

TUI Cruises

TUI biedt een aantal cruises aan met vlucht, voornamelijk naar de Middellandse Zee en het Caribsich Gebied. Het is de moeite waard om hun prijzen te checken. Omdat ze eigen vliegtuigen hebben, kan zo’n combinatiedeal soms best gunstig zijn.

Stip Reizen

Stip Reizen heeft ook vaak mooie aanbiedingen voor cruises, ook vaak met vlucht en vanaf Dubai. Zij bieden ook veel cruises aan met MSC Cruises en Costa Cruises.

Captain Cruise

Captain Cruise is een bekende in de cruisewereld. Een reisorganisatie gespecialiseerd in cruises. Wij hebben onze cruise met de MSC World Europa ook bij hen geboekt. Zij kunnen ook excursies voor je boeken en natuurlijk al je vragen rondom cruisen beantwoorden, omdat ze zo gespecialiseerd zijn. Het nadeel van Captain Cruise vind ik dat je vaak niet online kunt boeken maar je een offerte aan moet vragen, omdat niet alle prijzen goed inladen. Daarentegen zijn ze wel heel benaderbaar en goed bereikbaar als er wat is.

CruiseOnline

CruiseOnline richt zich helemaal op het online boeken van cruises. Ik vind het echt een voordeel dat je hier alles rechtstreeks online kunt boeken, dus geen gedoe met offertes enzo! Ook hebben ze opties inclusief vlucht. Een kortingscode voor CruiseOnline kun je hier vinden.

Optie 2: Rechtstreeks bij de cruisemaatschappij boeken

Natuurlijk kun je ook gewoon rechtstreeks bij de cruisemaatschappij boeken. Zo boekten wij zelf via de website van MSC Cruises onze cruise met de MSC Euribia en onze cruise met de Costa Fascinosa bij Costa zelf. Het voordeel van rechtstreeks boeken is dat je alles in eigen hand hebt, maar het kost wel meer uitzoekwerk.

Optie 3: Persoonlijk reis adviseur / cruise adviseur

Een persoonlijk reis adviseur en cruise adviseur kan je adviseren over welke cruise bij je past. Dit kan handig zijn als je graag wilt dat iemand je alles uit handen neemt. Het is niet perse duurder of goedkoper. Kies wel iemand die ervaring heeft met cruises en hier goed over kan adviseren.

Waarop moet je letten bij het kiezen van een reisadviseur / cruise adviseur?

Dit vind ik zelf het belangrijkst: zorg dat je altijd kiest voor een adviseur die is aangesloten bij de SGR. Als een organisatie lid is van de SGR, krijg je je geld terug in het geval van faillissement van de reisadviseur, of er wordt geregeld dat je cruise toch gewoon door kan gaan. Als je voor een persoonlijk reis- of cruiseadviseur kiest, kies dan iemand die is aangesloten bij een grotere organisatie. Vaak is de organisatie dan aangesloten bij de SGR, dus de reisadviseur zelf ook. Je kunt dit checken op de website van de SGR. Bovendien is het fijn als een adviseur is aangesloten bij een grote organisatie met ook andere reisadviseurs, zodat als je adviseur ziek wordt of er onverhoopt iets gebeurd, de klanten van diegene (jij in dut geval dus) worden overgenomen. Zo levert het zo min mogelijk problemen op voor jou.
Wij kunnen je eventueel ook in contact brengen met een goede en betrouwbare cruise adviseur, mail ons hiervoor gerust even (info@cruisejager.nl) of vul het formulier in.

Optie 4: Je cruise boeken bij het reisbureau

Natuurlijk kun je ook gewoon naar het reisbureau in je dorp of stad gaan om een cruise te boeken. Mijn ervaring is dat zij vaak niet zoveel ervaring hebben met cruises, omdat ze van alle soorten vakanties een beetje moeten weten.

Heb je zelf vragen of ben je benieuwd naar onze ervaringen? Je mag natuurlijk ons natuurlijk ook altijd een berichtje sturen via onze Instagram of Facebook.