Scheepsbezoek Costa Favolosa in Amsterdam – verslag

Toen ik het mailtje binnen zag komen dat Captain Cruise een scheepsbezoek organiseerde aan de Costa Favolosa in Amsterdam, heb ik me direct ingeschreven. En ik was één van de gelukkigen die ingeloot werd om een kijkje te nemen! Op zondagochtend 10 september was het zover. Ik moet een eindje rijden vanuit de Achterhoek, maar gelukkig is dat op zondagochtend prima te doen. Parkeren kon voor €20 per dag naast de cruise terminal, ideaal!

Scheepsbezoek Costa Favolosa (11.30 inscheping)

Costa Favolosa scheepsbezoek - inscheping
Inschepen zij-ingang Costa Favolosa

Om 11.30 begint het scheepsbezoek. Er zijn ongeveer 50 mensen die deelnemen aan het scheepsbezoek, waarvan een deel reisagenten en een deel particulieren. Als particulier betaalde ik €25 voor het scheepsbezoek. Hier zat o.a. een 4-gangen diner bij inbegrepen.

Voorafgaand aan het scheepsbezoek heb ik mijn paspoortgegevens al naar Captain Cruise gestuurd. We gaan via de zij-ingang aan boord, waar ook medewerkers aan boord gaan. Daar wordt ons paspoort 2x gecontroleerd, maken ze een foto en krijgen we een dagpas.

Presentatie Captain Cruise (12.00)

Scheepsbezoek Costa Favolosa - presentatie Captaincruise
Presentatie Captain Cruise

Na het aan boord gaan beginnen we met een presentatie van Captain Cruise. We krijgen uitleg over de verschillende cruises van Costa, de mogelijkheden en ook over Captain Cruise zelf. Een interessante en leuk gegeven presentatie! Costa is een betaalbare cruisemaatschappij, met twee grotere schepen (de Costa Toscana en de Costa Smeralda) en een aantal ‘kleinere’ schepen, zoals deze Costa Favolosa. Nou is klein een ruim begrip, want op dit schip kunnen nog steeds meer dan 3500 passagiers..

Lunch in het Main Dining Restaurant (12.30 – 13.45)

Lunch in main dining room - Costa Favolosa
Hoofdgerecht in Main Dining Room

Na de presentatie gaan we aan tafel in het ‘Main Dining Restaurant’. Dit is het a-la-carte restaurant op het schip, waar je elke avond aan kunt schuiven en je eten inbegrepen is. Je betaalt hier dus niet extra voor je eten.

We kunnen maar liefst uit 4-gangen kiezen en er wordt ook wijn bijgeschonken. De 4-gangen worden in razend tempo opgediend en in een uur en een kwartier hebben we smakelijk gegeten.

Tijd voor koffie (13.45 – 14.15)

Na het eten, drinken we nog een kop koffie in één van de scheepsbarren. Erg leuk is ook dat je telkens bij nieuwe mensen aanschuift en veel cruiseliefhebbers leert kennen. Sommige mensen hebben al heel veel cruises gemaakt, anderen nog maar één en voor sommigen is het cruisen nog helemaal nieuw.

Rondleiding over het schip (14.15 – 16.00)

Dit is natuurlijk het interessantste deel: de rondleiding over het schip! Een medewerker van Costa leidt ons rond. Van binnenzwembad tot bar, discotheek, theater, casino en zelfs een echte kapel. Natuurlijk kun je tijdens zo’n rondleiding niet alles zien, omdat het schip te groot is om in korte tijd alles te zien. Zo zijn we bijvoorbeeld niet in de kinderclubs geweest. Maar toch krijg je een heel compleet beeld van wat er allemaal te doen is.


Ook leuk vind ik de extra uitleg en informatie van de medewerker van Costa. Leuk weetje: op een cruiseschip krijg je meestal een tijd voor een dinerzitting in de ‘main dining room’. Vaak zijn er twee zittingen mogelijk: een vroege en een late zitting. Als ze in Noord-Europa varen, is de late zitting ‘al’ om 20uur. Nederlanders en Duitsers willen graag vroeg eten! Als ze in Zuid-Europa varen, is de late zitting soms pas om 22uur. Dat past natuurlijk veel meer bij de cultuur van de Italianen en Spanjaarden, die graag later eten.

Aan boord hebben we 3 verschillende hutten gezien: een binnenhut, balkonhut en een suite. Dit kon bij het vorige scheepsbezoek aan de MSC Virtuosa waar ik bij was, niet. Door het zien van de hutten krijg je wel veel meer beeld van hoe het is om op het cruiseschip te verblijven. Ik werd er in elk geval enthousiast van! En het geluk is: over een paar dagen ga ik een cruise maken met het zusterschip van de Costa Favolosa, de Costa Fascinosa. Zin in!


Weer van boord (16.00)

Helaas, aan alles komt een eind.. Gelukkig mochten we iets langer aan boord blijven dan gepland (was gepland tot 15.30). Rond 16uur stapte ik weer van boord na een geslaagd scheepsbezoek!

Video van het scheepsbezoek:

Op ons Youtube Kanaal komt snel ook de video van de Costa Favolosa die ik aan boord gemaakt heb! Abonneer je op het Youtube Kanaal van Cruisejager om niets te missen. En bekijk alvast hieronder onze korte instagram-reel:

Ook een cruiseschip bezoeken?

De mogelijkheid om een cruiseschip te bezoeken wordt vaak kort van te voren aangekondigd. Schrijf je daarom in voor nieuwsbrieven van cruise reisorganisaties zoals Captain Cruise. En lees ook mijn blog met informatie over hoe een scheepsbezoek werkt!