Norwegian Getaway in Amsterdam – scheepsbezoek

Op 16 mei lag de Norwegian Getaway in Amsterdam en ik mocht er een kijkje nemen! Dit keer was ik mee met een groep reisagenten en bloggers, maar ook als ‘gewone’ consument kun je je aanmelden voor scheepsbezoeken. Daar schreef ik al eerder deze blog over.

Mijn allereerste cruise was 11 jaar geleden ook met Norwegian Cruise Line, namelijk met de Norwegian Sky. En tsja.. sindsdien ben ik cruiseverslaafd! Ook heb ik een paar jaar terug een cruise gemaakt met de Norwegian Jade. Maar de Norwegian Getaway, waar was ik nog niet aan boord geweest. Wel had ik dit imposante schip een paar weken daarvoor nog zien liggen op het Caribische eiland Tortola, waar we een Caribische cruise maakten.

Ik kan nu allerlei feitjes gaan opdreunen over hoe geweldig over hoe groot de Norwegian Getaway (want het is een heel groot schip) of hoeveel restaurants er wel niet zijn (want er zijn er veel), maar liever vertel ik je waar ik van onder de indruk was op de Norwegian Getaway.

Eerst even iets over Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line, dat klinkt alsof ze cruises naar Noorwegen verkopen. Maar dat is niet zo. Ooit is de cruisemaatschappij opgericht door een man uit Noorwegen en ze houden hem nog in ere, door de naam van de maatschappij te behouden. Norwegian Cruise Line (NCL) is echter een Amerikaanse maatschappij en de schepen van NCL varen dan ook vooral in Amerika. Daarom was het extra leuk dat de Norwegian Getaway nu in Amsterdam lag!

Freestyle dining

Norwegian Cruise Line staat bekend om de informele sfeer en de ‘freestyle’ dining, maar dan wel lekker luxe. Freestyle dining houdt in dat je geen vaste tafel hebt in het à la carte restaurant (main dining room) voor het avondeten en ook geen vast tijdstip. Dit is bij de meeste andere cruiserederijen wel zo. Je kunt dus eten wanneer je wilt.

Free at sea

Daarnaast heeft Norwegian een interessant concept waarmee je goedkoop vooraf een aantal dingen kunt upgraden. Dit heet het ‘Free at Sea’ pakket. Je kunt dit pakket alleen vooraf voor een scherpe prijs boeken. Hierbij zijn inbegrepen: een premium drankpakket, 1, 2 of 3 maaltijden in een specialiteitenrestaurant aan boord (denk aan Teppanyaki of een steakhouse), €50 korting (per cabine) op alle cruise excursies, gratis 75 tot 300 minuten wifi en in sommige gevallen ook voordelig een 3e en 4e persoon in de cabine.

Onder de indruk van de Norwegian Getaway

De Norwegian Getaway is geen superstrak en modern ingericht cruiseschip. En dat bedoel ik positief! Het schip heeft echt veel sfeer.


Terwijl we rondgeleid worden over het schip raak ik steeds meer onder de indruk. Wat zijn hier veel leuke, sfeervolle en zelfs charmante plekjes. Bijvoorbeeld ‘Le Bistro’, een Frans specialiteitenrestaurant en ‘Headliners’, een comedy club die er ook echt uitziet als een Amerikaanse comedy club. Ook het Illusionarium spreekt me erg aan. Dit is een knus theater waar een bijzondere illusie-show wordt opgevoerd.

Natuurlijk zijn er mooie zwembaden aan boord van het schip, maar wat pas echt leuk is, zijn de grote glijbanen. Er zijn zelfs twee vrije val glijbanen, waarbij de grond zo onder je verdwijnt en je gelanceerd wordt voor je ritje in de glijbaan. Eerlijk is eerlijk: niets voor mij als angsthaas, maar als je met bijvoorbeeld tieners een cruise gaat maken dan is dat natuurlijk superleuk! Ook het klimpark aan boord is erg leuk voor tieners.

De ‘geheime’ plekken op de Norwegian Getaway

En dan zijn er nog de ‘geheime’ plekken op de Norwegian Getaway. De plekken waar maar een deel van de gasten kan komen. Dat is zo leuk aan een rondleiding, want ik kom op plekken waar ik anders niet zou komen.

Vibe Beach Club & Spice H20 – Adults only

De Vibe Beach club bijvoorbeeld, een adults only zonnedek waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. Hier is het lekker rustig en je hebt lekkere luxe ligbedjes. Er is ook nog een ander adults only deel aan boord van de Norwegian Getaway: SpiceH20, daar hoef je niet voor te betalen. Daar is het dus ook wat drukker.

The Haven by Norwegian

Ook bijzonder vind ik het om The Haven een keer van binnen te zien. Dit is het speciale suitedeel van Norwegian. Wij boeken zelf meestal een binnenhut (vanwege de prijs), dus hier komen we nooit. Voor gasten die een Haven Suite hebben geboekt, zijn er een aparte bar, restaurant, lounge, bubbelbaden, dompelbaden en een zonnedek. Voor een Haven Suite betaal je wel behoorlijk wat extra, maar je krijgt dus ook wel behoorlijk wat extra.

Studio lounge voor solo-reizigers

Nog zo’n plek, waarvan ik het bestaan niet eens wist, is de Studio Lounge. Dit is een plek speciaal voor gasten die een solo cabine hebben geboekt. Dit zijn cabines voor één persoon. De Studio Lounge is een plek waar solo-reizigers elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten.

Mandara Spa & Salon

En tot slot, misschien niet helemaal geheim, de Mandara Spa en Salon. Eerlijk is eerlijk: omdat ik meestal een cruise maak met de kinderen, heb ik hier vaak geen tijd voor. Toch is dit echt een hele fijne plek aan boord! Met een mooi zwembad en fijne sauna’s en stoombaden.

Eten en drinken aan boord van de Norwegian Getaway

Op de Norwegian Getaway zijn best veel restaurants inbegrepen. Niet alleen het buffetrestaurant en de ‘main dining room’ (à la carte restaurant), maar bijvoorbeeld ook de Shanghai Noodle Bar en de American Diner. Wat ook niet bij elke cruisemaatschappij zo is, maar hier dus wel, is dat ijsjes zijn inbegrepen! In het buffetrestaurant kun je uit verschillende smaken schepijs kiezen.

Er zijn ook veel specialiteitenrestaurants aan boord, Deze zijn niet standaard inbegrepen, maar kun je tegen betaling bijboeken. Denk bijvoorbeeld aan het charmante Franse restaurant Le Bistro, Cagney’s Steakhouse of het Braziliaanse restaurant Moderno Churrascaria. Enne.. als je zin hebt in een drankje dan moet je natuurlijk Skyy© Vodca Ice Bar proberen!

Meer over de Norwegian Getaway

Ik kan nog veel meer vertellen over de Norwegian Getaway. Heb je een specifieke vraag? Je mag me altijd een berichtje sturen via mijn Instagram. Vind ik leuk!