Norwegian Getaway review

Mijn review op de Norwegian Getaway

Review Norwegian Getaway

Er waren ruim 20 nationaliteiten aan boord. Opvallend veel Amerikanen, want is een Amerikaanse cruiseline. Het Amerikaanse eten vond ik erg goed (vooral het vlees) en heb veel dingen gegeten die ik alleen van tv enzo kende (bv. Pumpkin pie, Prime Rib). Het reisprogramma was nogal eens aangepast en de tijden aan wal niet altijd optimaal.

Centraal tijdens de cruise stond wel ‘het wachten in de rij’, voor de tenders, de klantenservice, ontschepen etc. Sommige medewerkers hadden wel wat vriendelijker mogen zijn.

Norwegian Getaway Review wachtrijen tenders

(Solo) Binnenhut op de Norwegian Getaway

NCL heeft Solo cabins, maar in tegenstelling tot wat ze beweren (dan betaal je geen 1-persoonstoeslag), blijken die toch duurder dan een gewone binnenhut (die ik had). En dat weegt niet op tegen de weinige voordelen die de Solo cabin biedt. Je kunt nog steeds deelnemen aan de Solo meetings.
De binnenhut was standaard, miste wel stopcontacten naast het bed. Die waren er overigens in twee uitvoeringen, Europees en Amerikaans. Fijn was de mini bar en voldoende opbergruimte. Een beetje last had ik van de pantry aan de overkant van de interne corridor waar personeel de vaat e.d. naartoe bracht.

Mijn ervaring met de shows op de Norwegian Getaway

De shows waren denk ik de beste die ik tot dusver gezien heb. Wel heel erg gericht op Amerikaans publiek, dus misschien minder bekend bij Europeanen. Je kunt (beter) voor de shows reserveren. Er waren minder kleinschalige en interactieve activiteiten, zoals danslessen en spelletjes als wat ik bij Costa en MSC gezien heb.

Waarom geen review van bar & lounges op de Norwegian Getaway?

Aangezien ik geen alcohol drink, ben ik ook geen barhanger. Er was wel een Mojito bar, die zowel een binnen als buiten gedeelte hadden. Dat was wel aangenaam, zo in de namiddag. Bij het binnen gedeelte was vaak een optreden van een Latijns Amerikaanse band.

Zwembad H2O – Adults only – review

Norwegian Getaway H2O zwembad review

De meeste tijd heb ik doorgebracht in H2O op (openlucht) dek 16. Hier was eigenlijk een pierenbadje, maar dan voor volwassenen. Er liggen een paar ligstoelen in het water. Overdag zijn kinderen hier niet toegestaan. Wel heb je hier wat last van vervuiling door de schoorsteen die er vlak bij is.

Restaurants – Norwegian Getaway – mijn review

Van de specialiteiten restaurants heb ik alleen Moderno (Braziliaans) bezocht. Een vleesrestaurant, waar ook het personeel erg vriendelijk was. Erg tevreden over dit restaurant! Er waren drie restaurants (inclusief) waar je bediend werd. In het grootschalige Tropicana waren optredens. Leuk, maar af en toe teveel lawaai, waardoor je nauwelijks een gesprek kon voeren. De andere twee waren kleinschaliger en rustiger. Porties hier waren best klein, maar keuze en kwaliteit goed. Reserveer vooral als je wat later wilt eten, want dan waren er vaak lange wachtrijen.
Het buffetrestaurant vond ik prima. Geen last van drukte, maar ik at meestal vroeg. Het aanbod was goed en het Amerikaanse karakter is duidelijk te merken. Ik heb geen gebruik gemaakt van de roomservice.

Norwegian Getaway – mijn tips!

Klimparcours review Norwegian Getaway
Tips Norwegian Getaway buffet

De spa kun je niet van te voren reserveren en de prijzen zijn behoorlijk hoog. Hiervoor ben ik geen aanbiedingen tegengekomen. Het Casino oogde mij erg groot, waarschijnlijk het grootste dat ik op een schip gezien heb.

Lees de kleine letters van het ‘Free at Sea’ pakket. Vooral als je met kinderen bent en naar een specialiteiten restaurant wilt. FAS is vaak alleen voor de 1e en 2e persoon in de hut. Lees hier meer over Drankpakketten op een cruise.

Reserveer vooral restaurant (behalve buffet), shows en excursies van te voren, als je voldoende opties wilt of op een populair tijdstip wilt eten.

Iedereen werd opgeroepen om hun rekening te vereffenen, aan het eind van de cruise. Hierdoor ontstonden lange rijen. En als je iets tegoed hebt (er was een refund i.v.m. een overgeslagen bestemming), betalen ze alleen in contante US $ uit. Ik had geen zin om mijn laatste uren in de rij te staan, dus ik ging gewoon van boord. Bij uitchecken gaf het systeem aan dat mijn rekening nog open stond. Dus ik moest naar een aparte rij. Hier was het gelukkig binnen een kwartier geregeld!

Reisdetails van deze review over de Norwegian Getaway

CruiseschipNorwegian Getaway
RederijNorwegian Cruise Line
Duur9 nachten
Vertrek – AankomstTriëste (Italië) – Athene (Griekenland)
AanleghavensRijeka (Kroatië)
Zadar (Kroatië)
Dubrovnik (Kroatië)
Corfu (Griekenland)
Santorini (Griekenland)
Istanbul (Turkije)
Mykonos (Griekenland)
Piraeus (Griekenland)
HuttypeBinnenhut
ReisgezelschapSolo

Over de auteur van deze Norwegian Getaway review – Mylène.

Ik ben Mylène, net 60 geworden en vanuit de grote stad verhuisd naar een klein dorp. In 2016 gestart met cruisen en zojuist mijn 9e cruise afgerond. Mijn minst favoriete cruiseline is Costa, Aïda vind ik prima, MSC leuk v.w.b. activiteiten en sfeer en bij NCL was vooral het eten goed.

Heb vooral diverse Middellandse zee cruises gedaan (vanaf Casablanca tot aan Istanbul), Noorwegen, rond Dubai, Canarische eilanden en twee keer Noordzee. Meestal wil ik er gewoon even tussenuit, ontspannen in mooi weer. Soms gaat het om de bestemming. Eerst ging ik altijd in gezelschap, maar de laatste twee keer ben ik alleen gegaan, wat heel goed bevallen is.

Sinds ik cruise, is de gedachte om een week (of twee) op eenzelfde locatie te zijn, niet meer aantrekkelijk. Ik houd van de afwisseling, de sfeer aan boord, het weidse uitzicht met oneindig water, feestjes onder de sterrenlucht, ontspannen in de jacuzzi in de buitenlucht, en mensen van over de hele wereld om kennis mee te maken.

Waar ik minder van houd is de energie die het kost om de juiste cruise te vinden voor de juiste prijs en reisbureaus die niet creatief mee kunnen/willen denken, negatieve en ongeduldige mensen en vaak de slechte klantenservice aan boord.