MSC Seashore review – onze persoonlijke ervaring

In februari maakten we een 5-daagse cruise met de MSC Seashore vanaf Port Canaveral (bij Orlando in de Verenigde Staten). We legden aan in Ocean Cay, het privé-eiland van MSC in de Bahama’s en op Nassau, ook op de Bahama’s. In deze blog deel ik onze review met de MSC Seashore. We waren trouwens met zijn vieren: wij tweeën (Mark en Lieke) en onze 2 kinderen van 2 en 4 jaar.

Inchecken en eerste indruk

Het inchecken op de MSC Seashore ging vlekkeloos. De rij was lang, maar we waren er best snel doorheen. Je kunt ook best eerder komen dan je geplande inchecktijd, dat deden wij ook. Zo kun je bijvoorbeeld alvast lekker lunchen aan boord. Je kamers zijn wel later klaar, bij ons rond een uur of 14uur. Onze bagage was er ook snel, al voor het avondeten. De MSC Seashore is een mooi, groot en luxe cruiseschip. Het is ook nog een vrij nieuw schip, uit 2021. We hadden een binnenhut geboekt, dat doen we eigenlijk altijd. Dat scheelt namelijk een hoop geld! De binnenhut was precies zoals je van een binnenhut kan verwachten: niet groot, maar ruim genoeg en met alles wat je nodig hebt.

Eten en drinken aan boord van de MSC Seashore

Het eten en drinken aan boord van de MSC Seashore vond ik heel erg goed. Toen ik in gesprek kwam met de manager van het restaurant, gaf hij aan dat er op Amerikaanse cruises van MSC meer keuze is aan eten in het restaurant dan bijvoorbeeld in Europa. Hij gaf aan dat European wat makkelijker zijn dan Amerikanen 😉. Zowel in het buffetrestaurant als in inbegrepen a-la-carte-restaurant vond ik het eten erg lekker en luxe qua keuze. Ook in het buffet was er bijvoorbeeld elke ochtend gerookte zalm, lekker luxe!

Wat ik echt wat minder vond, was de chaos in het buffetrestaurant. Zowel bij het ontbijt, als bij lunch en het avondeten. Omdat je op verschillende plekken verschillend eten kunt halen, ontstaan er opstoppingen. Ook was het lastig om een tafel te krijgen en dat was niet alleen omdat het druk was, maar ook omdat het lang duurde voordat ‘vieze’ tafels werden afgeruimd. Tip: als je verder naar de voorkant loopt, richting de Sky Bar, is het rustiger. De rijen zijn daar minder lang. Ook kun je daar buiten zitten en wij konden daar eigenlijk altijd wel een plekje vinden. In de Main Dining Room heb je natuurlijk een vaste tafel, dus daar heb je het ‘tafel-vind-probleem’ niet. Ook was de service daar goed en persoonlijk, ook voor onze kinderen.

Foto’s eten in de Main Dining Room:

Foto’s buffetrestaurant MSC Seashore

De MSC Seashore voor kinderen

Voor kinderen was er een leuk kinderzwembad met glijbanen, alleen het water was daar heel erg koud. Onze kinderen er dan ook snel klaar mee. Ook was het er erg winderig. Dat kwam misschien omdat er veel wind was, maar het leek ook niet echt slim ontworpen. Daardoor was het niet echt een fijne plek om te zijn. Gelukkig zijn ze bij MSC niet streng op kinderen (met zwemluier) in het grote zwembad en in het bubbelbad, dus er zijn genoeg andere plekken om te zwemmen.

Boven het kinderzwembad was een leuk klimgedeelte waar kinderen door touwen konden klimmen, daar hebben de kinderen zich ook prima vermaakt.

De kids club is gratis voor kinderen van alle leeftijden, en ook baby’s kunnen er een uurtje per dag gratis terecht. Ze organiseerden ook activiteiten, maar dat was voor onze kinderen helaas echt te laat (en ze mogen echt wel wat langer opblijven op vakantie 😊). Wat ook leuk is, dat je op bepaalde tijden samen met je kinderen in de ‘baby club’ kunt spelen. Hier kunnen ze zich even lekker uitleven. Onze dochter van 4 vond het er ook nog (even) leuk.

Wat ik leuk vind bij MSC, is dat het kindermenu elke dag anders is. Bij bijvoorbeeld Royal Caribbean en Costa is dat niet zo. En je kunt ook prima om iets vragen voor de kinderen wat niet op het menu staat (pasta zonder saus bijvoorbeeld.. 😉). En favoriet van onze kinderen: in het buffetrestaurant was er een speciaal kinderbuffet!

Activiteiten en faciliteiten op de MSC Seashore

De shows op de MSC Seashore vond ik van hoog niveau. We zijn naar twee shows geweest, allebei dans- en zangshows. Ze duren niet zolang, ongeveer een half uur.

Ik mistte wel de promenade zoals bij de MSC Euribia en de MSC World Europa. De winkels en faciliteiten liggen iets meer verdeeld en het voelde hier en daar wat meer hokkerig, niet het ruimtelijke gevoel binnen dat andere nieuwe cruiseschepen hebben.

De buitendekken vond ik erg mooi, met mooie zwembaden en glijbanen. Ook binnen was er een erg mooi zwembad met fijne ligbedjes.

Nog meer over de MSC Seashore

Wat ik leuk vond aan deze cruise, is dat er een cruise director was. Dit is echt een Amerikaans fenomeen, ik heb dit niet gehad op onze cruises met MSC in Dubai en Noord-Europa. Een cruise director leidt bijvoorbeeld de shows in en roept dingen om. Meestal met een grapje erbij, ik kon het wel waarderen!

Het publiek op deze cruise was denk ik 90% Amerikaans. Niet zo gek natuurlijk, bij een cruise die vanaf Amerika vertrekt. Ik vond het erg gezellig, Amerikanen zijn over het algemeen sociale mensen en we hadden met onze kinderen veel aanspraak!

Heb je een vraag over de MSC Seashore? We delen graag onze ervaringen! Stuur ons een berichtje via Instagram. Check ook ons hoogtepunt van de MSC Seashore op Instagram om onze stories terug te zien. En houd Youtube in de gaten voor ons filmpje over de MSC Seashore (tip: abonneer je op ons Youtube-kanaal).