MSC Ocean Cay Bahama’s – alles wat je moet weten over deze cruisebestemming & onze review

Ocean Cay is een privé eiland dat hoort bij de Bahama´s en dat in eigendom is van MSC Cruises. Het ligt in de Caribbean en het dichtstbijzijnde eiland is Bimini.

Anderhalve dag op Ocean Cay

Tijdens onze cruise met de MSC Seashore in de Caribbean waren we anderhalve dag op MSC Ocean Cay. We kwamen aan op maandagochtend en vertrokken pas weer op dinsdagmiddag. Het leek ons erg relaxt om wat langer op het eiland te verblijven maar in de praktijk ervaarden we dat niet als “extraatje”. ’s Avonds moest iedereen om 23:30 uur weer op het schip zijn en de volgende ochtend moest iedereen om 11:30 uur weer aan boord zijn.

Plattegrond Ocean Cay

Onze ervaring op Ocean Cay

Ocean Cay gaat in april en mei van 2024 voor enkele maanden dicht. Dit is onderdeel van een grote renovatie die ze uitvoeren. En dat is ook wel nodig willen ze in de Caribbean willen blijven concurreren met bestemmingen als CocoCay, Labadee en Great Stirrup Cay. Het eiland en de faciliteiten zijn in vergelijking met andere privé-eilanden gedateerd. Het eiland heeft veel potentie qua ligging en indeling en ik weet zeker dat na de renovatie dit één van de mooiste bestemmingen in de Caribbean zal worden. En sowieso hebben wij nu ook al genoten!

Ocean Cay Bahamas

Midden op het eiland is de Ocean Cay Lagoon gecreëerd, waardoor je heerlijk rustig in de zee kan dobberen. Bedjes zijn gratis te gebruiken en voor parasols betaal je. Op het cruiseschip vooraf is dit goedkoper dan als je ter plekke een parasol koopt. Tegen de tijd dat wij op het eiland kwamen werden er geen nieuwe parasols meer uitgegeven i.v.m. de wind, waardoor wij onze bedjes in de schaduw van de palmbomen hebben verplaatst. Schaduwplekken zijn er best ruim aanwezig maar voor 10 euro kun je niet de hele dag van schaduwplekje naar plekje gaan slepen met je strandstoelen. Dus ik raad je aan om sowieso (vooraf goedkoper) een parasol te reserveren.

Was dan alles positief op Ocean Cay?

Dat ook weer niet. De rijen voor de barretjes en bij het eten waren echt lang. Dit heeft MSC niet echt onder controle, ook niet bij de buffetrestaurants op het schip. Daarnaast vond ik het aanbod in de winkeltjes beperkt. Wij zochten een magneetje om als souvenir te kopen, maar dat was nergens te vinden. Samen met mijn dochter zwom ik naar het vlot in de Ocean Cay Lagoon. Die was echt oud en de trap die er aan zat was helemaal kapot met allerlei scherpe randen. Een wonder dat zich daar geen mensen aan bezeren.

Eten & drinken op MSC’s Ocean Cay

Centraal gelegen op het eiland vind je een buffet restaurant. Hier kan je tussen 12 en 14.30 uur (gratis) lunchen. Geen uitgebreid buffet, maar wel met voldoende opties en voor ieder wat wils, denk aan; salades, hamburgers, hot dogs en vers fruit.

Ocean Cay foodtruck

Daarnaast zijn er enkele foodtrucks met een beperkte kaart. Het aanbod kom eigenlijk altijd op hetzelfde neer; hot dogs, hamburgers en friet. Er zijn 2 of 3 foodtrucks met een wat uitgebreider assortiment, maar deze zijn tegen bijbetaling.

Ocean Cay Bar

Er zijn veel barretjes te vinden op Ocean Cay. Het leuke daarvan is dat je drankpakket van het cruiseschip gewoon geldig is, dus je kan bestellen wat je wil. Heb je geen drankpakket, dan betaal je gewoon met je cruisepas en wij vonden de prijzen acceptabel.

Faciliteiten op Ocean Cay

Op Ocean Cay zijn verschillende faciliteiten gecreëerd om ervoor te zorgen dat je je niet hoeft te vervelen. Het viel ons op dat goedkoper is om vooraf iets te reserveren dan ter plekke, dit scheelt ongeveer 30%. Populaire activiteiten zijn: Jetski’s, boot+snorkeltocht, parasailen. Alle activiteiten zijn in eigendom van MSC en het is niet mogelijk om ter plaatse bij lokale aanbieders te boeken.

Daarnaast zijn er nog wat standaarddingen die je kan huren; parasols, luchtbedjes en cabana’s. Wij hebben een heerlijke stranddag gehad zonder allerlei extra’s te boeken.

Ocean Cay Treintje

Er is ook een treintje die het grootste deel van het eiland over rijdt. Zodra je het schip af komt, zie je direct aan de linkerkant de opstapplaats. Mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten en Yacht Club gasten krijgen hier voorrang, waardoor je soms lang moet wachten tot de rij voor je weg is. Er zijn verschillende op- en afstapplaatsen op het eiland (zie foto).

Een paar persoonlijke tips van ons voor MSC Ocean Cay:

  1. Maak je een cruise met kinderen? Zorg dan dat je op tijd het schip af gaat zodat je bedjes hebt bij de lagoon / family area.
  2. Wil je rust? Neem de moeite om rechtsom naar de overkant van de lagoon te lopen. Dit duurt ongeveer 20 minuten, maar de meeste mensen nemen die moeite niet en blijven aan de kant van de family area. Aan de overkant van de lagoon zijn altijd voldoende bedjes beschikbaar.
  3. Overweeg je om een drankpakket af te sluiten? Eén, anderhalf of twee dagen op Ocean Cay maken dit een stuk sneller rendabel als je van plan bent om ook op het strand flink los te gaan.
  4. Blijf je langer dan 1 dag op Ocean Cay? Ik maakte een wandeling tussen 17 en 18 uur over het eiland en ik denk dat er nog geen 50 gasten op het hele eiland te vinden waren.
  5. Om 21 uur en 22 uur is er een lightshow te zien in van de vuurtoren. Je kunt deze vanaf het schip bekijken, maar het mooiste is vanaf het eiland zelf op het strand, met kampvuren, etc. Wij hebben dat zelf niet gedaan (werd te laat met de kinderen), maar we hoorden er hele enthousiaste verhalen over van andere cruisegangers!
  6. Drink een drankje bij Lighthouse bar! Prachtige plek om een foto van het schip te maken en heerlijk uitzicht over de ruwe oceaan.
  7. Wij zwommen naar het vlot en zagen vanaf daar schildpadden, echt schitterend!

Bekijk onze volledig tour over Ocean Cay op YouTube:

Tijdens ons bezoek, vlak voor renovatie in het voorjaar van 2024, hebben we onderstaande video gemaakt. Het is een volledige tour over het eiland die je een richtingsgevoel geeft en een inzicht in de mogelijkheden en faciliteiten op MSC Marin Reserve Ocean Cay.