Korte cruise: tips voor cruises van 1, 2 of 3 nachten!

Wil je kijken of een cruise iets voor je is of gewoon een paar dagen ertussenuit? Dan is een cruise van 1, 2 of 3 nachten ideaal! Daarom heb ik hieronder een aantal leuke opties voor je op een rij gezet voor korte cruises! Korte cruises van cruiseschepen zijn meestal een deel van een grotere cruise of een ‘herpositioneringscruise’, waarbij het schip van thuishaven verandert.

8 november 2023 – 4 dagen – Barcelona > Barcelona – Costa Favolosa

Costa Favolosa 4 dagen vanaf Barcelona

Vertrek op 8 november met de Costa Favolosa vanaf Barcelona naar Savona (Italië). De tweede aanleghaven is Toulon-La Seyne-sur-Mer (Frankrijk) en vervolgens ga je weer terug naar Barcelona. Combineer een stedentrip naar Barcelona met een korte cruise.

Deze cruise kun je boeken bij Costa Cruises.

21 november 2023 – 3 dagen – Marseille > Marseille – Costa Fortuna

Costa Fortuna 2 nachten vanaf Marseille

Wil je een keer met Costa Cruises op vakantie maar weet je niet zeker of het bij je past? Deze cruise van 2 nachten naar Savona (Italie) is een goede manier om dat uit te vinden. Verblijf op de Costa Fortuna (let op: het oudste schip in de vloot van Costa) en maak kennis met de Italiaanse gastvrijheid.

Deze korte cruise kun je boeken bij Costa Cruises

11 april 2024 – 4 dagen – Le Havre > Hamburg – MSC Euribia

Korte cruise MSC Euribia

Wil je eens proberen of een groot cruiseschip iets voor je is? Dit is een ideale cruise dicht bij huis. Met de trein ben je vanuit Nederland binnen een paar uur in Le Havre (Parijs) en vanuit Hamburg (Duitsland) ben je ook in een paar uur weer thuis. De MSC Euribia is het nieuwste schip van MSC Cruises. Wij gingen mee op de eerste cruise. Lees hier onze ervaring op de MSC Euribia.

Deze korte cruise kun je boeken bij CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist

24 april 2024 – 4 dagen – Zeebrugge > Kiel – MSC Euribia

Korte cruise met MSC Euribia

Een andere leuke optie dicht bij huis en met de trein te bereizen: van Zeebrugge (België) naar Kiel (Duitsland). Je bent twee dagen op zee, waardoor je heerlijk het schip kan verkennen en kan genieten van alle faciliteiten. We kunnen uit eigen ervaring zeggen dat dit schip een echte aanrader is. Tijdens onze cruise maakten we een compleet overzicht van alle menukaarten & restaurants op de MSC Euribia.

Deze korte cruise kun je boeken bij CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist

Meerdere data: 2 dagen – Southampton > Southampton – MSC Virtuosa

Korte Cruise met de MSC Virtuosa

Tussen mei 2024 en september 2025 heeft de MSC Virtuosa verschillende mogelijkheden om op de MSC Virtuosa van Southampton naar Southampton te cruisen. Routes verschillen en prijzen ook. Wij waren waren op scheepbezoek bij de MSC Virtuosa, en hier lees je een review van Suzanne over de MSC Virtuosa. Bekijk goed welke data er vluchten beschikbaar zijn. Vanaf Amsterdam vlieg je in minder dan een uur naar Southampton en vaak ook nog voor minder dan 100 EUR.

Deze cruises kan je boeken CaptainCruise of vraag gratis advies van een cruisespecialist

Meerdere data: 4 dagen – Kiel > Kiel – AIDAluna

Korte cruises AIDAluna vanuit Kiel
©AIDA

Wil je eens ervaren hoe het is om met AIDA te cruisen? Of wil je voor een citytrip naar Kopenhagen? De AIDAluna heeft verschillende mogelijkheden in april, mei, september en oktober 2024. Je gaat altijd naar Kopenhagen en afhankelijk van de vertrekdata ga je ook nog naar Arhuus of Gotenborg.

Deze korte cruises kun je boeken bij CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist.

Meerder data: 3 dagen – Southampton < of > Hamburg – Cunard Cruises

Korte cruise met Cunard vanaf Southampton Hamburg

Cunard Cruises is een typisch Britse rederij. Ze hebben mooie klassieke schepen en de sfeer aan boord is… speciaal. Cunard heeft meerdere keren per jaar een cruise van 2 nachten van Hamburg naar Southampton of andersom. Ideaal om deze maatschappij eens te proberen!

Deze korte cruises kun je boeken bij CaptainCruise of vraag gratis advies van een cruisespecialist.

1 juni 2024 – 3 dagen – Marseille > Napels – MSC World Europa

Korte cruise MSC World Europa

De MSC World Europa is 1 van de 5 grootste cruiseschepen ter wereld en de enige die vaart in Europa. Wij waren eerder dit jaar zelf op dit megaschip! Onze ervaringen over de MSC World Europa, lees je hier.

Deze korte cruise kun je boeken bij MSC Cruises of vraag gratis advies van een cruisespecialist

Meerdere data – 3 nachten – Southampton > Southampton – Disney Dream

Korte cruise met Disney Cruise Line

Vanaf 24 juli 2024 heeft de Disney Dream ongeveer 6 weken Southampton als thuishaven. Dit is toch wel een beetje bijzonder. Het overgrote deel van de tijd vaart Disney in de Cariben en de keren dat ze in Europa varen zijn minimaal. Vanaf Southampton bieden ze een paar cruises aan van 3 en 4 nachten. Cruisen met Disney is duur, maar als je het toch een keer wil proberen dan is dit je kans dicht bij huis!

Deze korte cruise kun je boeken bij CaptainCruise of vraag gratis advies van een cruisespecialist

29 september 2024 – 3 dagen – Hamburg > Rotterdam – MSC Preziosa

Korte Cruise MSC Preziosa Rotterdam
©MSC Rights

Vanaf oktober 2024 vaart de MSC Preziosa wekelijks vanaf Rotterdam. Tijdens de herpositionering van het schip is er een unieke mogelijkheid om vanaf Hamburg naar Rotterdam te varen. Deze reis van 2 nachten heeft alleen een dag op zee, waarbij je heerlijk van het schip kan genieten.

Deze korte cruise kun je boeken bij MSC Cruises of vraag gratis advies van een cruisespecialist.

Misschien vraag je je af waarom hier geen minicruise met DFDS naar Newcastle instaat. Dat komt omdat dit officieel een ferry is. Je kan een minicruise naar Newcastle het makkelijkste boeken via DFDS.

Heb je een vraag over cruisen? Stuur ons gerust een berichtje via Instagram. Hier kun je ons ook volgen voor cruise-inspiratie!