Korte cruise: tips voor cruises van 1, 2 of 3 nachten!

Wil je kijken of een cruise iets voor je is of gewoon een paar dagen ertussenuit? Dan is een cruise van 1, 2 of 3 nachten ideaal! Daarom heb ik hieronder 2 leuke opties voor je op een rij gezet voor korte cruises van of naar Nederland of Duitsland! Korte cruises van cruiseschepen zijn meestal een deel van een grotere cruise of een ‘repositioneringscruise’, waarbij het schip van thuishaven verandert.

8 september 2023 – 3 dagen – Bremershaven –> Amsterdam – Costa Favolosa

Costa Favolosa 4 dagen vanaf Barcelona

Een korte cruise met vertrek of aankomst in Nederland maakt het makkelijk. Deze trip met de Costa Favolosa vertrekt in Bremershaven (paar uurtjes met de trein) en komt aan in Amsterdam. Onderweg stop je een dagje in Zeebrugge (België), maar als dat je niet trekt kan je natuurlijk ook heerlijk op het schip verblijven tijdens deze stop.

Deze korte cruise kun je boeken bij Costa Cruises

21 september 2023 – 4 dagen – Kiel –> Kiel – AIDAluna (semi all-inclusive)

Korte cruise met AIDAluna

Bij AIDA cruises reis je op basis van semi all-inclusive, dit betekend dat er onder andere geen fooien meer bijkomen. Ga 3 nachten op reis met de AIDAluna van en naar Kiel (Duitsland), met een dag in Aarhus (Denemarken) en een dag in Kopenhagen (Denemarken). Vanaf Nederland ben je in 3,5 – 5,5 uur in Kiel met de auto.

Deze korte cruise kun je boeken bij Captain Cruise.

5 oktober 2023 – 4 dagen – Hamburg –> Oslo – MSC Preziosa

MSC Preziosa - korte cruise

Vertrek op 5 oktober vanaf Hamburg (Duitsland) voor 3 nachten met de MSC Preziosa naar Kopenhagen (Denemarken) en Oslo (Noorwegen), met 1 dag op zee. De MSC Preziosa is in 2013 gebouwd maar in 2021 gerenoveerd en biedt plaats aan 4.345 passagiers.

Deze korte cruise kun je boeken bij MSC Cruises

8 november 2023 – 4 dagen – Barcelona –> Barcelona – Costa Favolosa

Costa Favolosa 4 dagen vanaf Barcelona

Vertrek op 8 november met de Costa Favolosa vanaf Barcelona naar Savona (Italië). De tweede aanleghaven is Toulon-La Seyne-sur-Mer (Frankrijk) en vervolgens ga je weer terug naar Barcelona. Combineer een stedentrip naar Barcelona met een korte cruise.

Deze cruise kun je boeken bij Costa Cruises.

21 november 2023 – 3 dagen – Marseille –> Marseille – Costa Fortuna

Costa Fortuna 2 nachten vanaf Marseille

Wil je een keer met Costa Cruises op vakantie maar weet je niet zeker of het bij je past? Deze cruise van 2 nachten naar Savona (Italie) is een goede manier om dat uit te vinden. Verblijf op de Costa Fortuna (let op: het oudste schip in de vloot van Costa) en maak kennis met de Italiaanse gastvrijheid.

Deze korte cruise kun je boeken bij Costa Cruises

Misschien vraag je je af waarom hier geen minicruise met DFDS naar Newcastle instaat. Dat komt omdat dit officieel een ferry is. Je kan een minicruise naar Newcastle het makkelijkste boeken via DFDS.

Heb je een vraag over cruisen? Stuur ons gerust een berichtje via Instagram. Hier kun je ons ook volgen voor cruise-inspiratie!