De 6 grootste cruiseschepen ter wereld – 2024

Ben je benieuwd wat het grootste cruiseschip ter wereld is? Check dan dit overzicht! Ik zette de zes grootste cruiseschepen ter wereld op de rij, die in 2024 varen. Welke schip het grootst is, heb ik gebaseerd op maximum het aantal passagiers. Je kunt echt met bi-zar veel mensen op één cruiseschip. Check het hieronder!

Wat is het grootste cruiseschip ter wereld?

Het grootste cruiseschip ter wereld is de Icon of the Seas van Royal Caribbean. Dit is het grootste schip dat in 2024 vaart.

Icon of the Seas – Royal Caribbean – 7600 passagiers

Het allergrootste cruiseschip ter wereld dat in 2024 vaart is de Icon of the Seas van Royal Caribbean. Dit schip vaart vanaf 27 januari 2024 en is mega, mega, megagroot!! In totaal kunnen er maar liefst 7.600 passagiers overnachten in ruim 2.805 verblijven (en dat is nog zonder de paar duizend staff-leden).

Dit schip is de eerste van de Icon-classe en weer groter dan de vorige classes. In deze classe komen in de komende jaren nog twee nieuwe cruiseschepen bij. De bouw van deze andere 2 schepen moet nog beginnen.

De Icon of the Seas vaart voornamelijk vanaf Miami, Florida (USA).

Een cruise met het #1 grootste cruiseschip ter wereld kan je boeken bij: CruiseOnline, Sunweb, CaptainCruise en CruiseWinkel of vraag gratis advies van een cruisespecialist.

2. Wonder of the Seas – Royal Caribbean – 7084 passagiers

Door de komst van de Icon of the Seas, is de Wonder of the Seas van Royal Caribbean tegenwoordig het een na grootste cruiseship . Op dit schip kunnen maar liefst 7084 passagiers overnachten! Het schip heeft 2876 hutten voor passagiers. Er is zelf een supergrote familiesuite met glijbaan in de hut zelf!

Op dit kleurrijke megaschip vind je een heleboel zwembaden met glijbanen voor jong en oud. Je kijkt hier echt je ogen uit. Als je met dit schip wilt varen, moet je wel eerst naar Florida vliegen.

De thuishaven van de Wonder of the Seas is namelijk Port Canaveral (Orlando). Daar vaart het schip vanaf december 2022, het is namelijk nog splinternieuw.

Een cruise met het #2 grootste cruiseschip ter wereld kan je boeken bij: CruiseOnline, CaptainCruise, Sunweb & CruiseWinkel of vraag gratis advies van een cruisespecialist.

3. Allure of the Seas – Royal Caribbean – 6780 passagiers

The Allure of the Seas is het derde grootste cruiseschip ter wereld! Op dit schip kunnen namelijk maar liefst 6780 passagiers. Dat is ruim 800 passagiers minder dan het grootste cruiseschip ter wereld, de Icon of the Seas, maar nog steeds hartstikke veel natuurlijk! Dit schip is heel wat jaren wel het grootste cruiseschip ter wereld geweest, want het cruiseschip vaart al vanaf 2010.

Op dit schip is heel veel te doen: van zip line tot natuurlijk zwembaden met heel veel glijbanen. Ook erg leuk is dat dit schip niet alleen een groot theater binnen heeft, maar ook een theater buiten. Supergaaf om hier in de Caribische zon professionele shows te kunnen kijken!

Eten & drinken kan je op dit schip genoeg. Zo zijn er ook een sushirestaurant en zelfs een Starbucks aanboord. De Allure of the Seas vaart vanuit verschillende havens in Amerika.

Een cruise met het #3 grootste cruiseschip ter wereld kan je boeken bij: CruiseOnline, Sunweb & CaptainCruise of vraag gratis advies van een cruisespecialist.

4. Oasis of the Seas – Royal Caribbean – 6771 passagiers

Heel iets kleiner dan de Alure of the Seas, maar nog steeds één van de grootste cruiseschepen ter wereld: The Oasis of the Seas. Weer een schip van Royal Caribbean, maar deze cruisemaatschappij heeft nou eenmaal de allergrootste cruiseschepen ter wereld! Op de Oasis of the Seas kunnen maar liefst 6771 passagiers tegelijk aan boord.

Op het bovenste deck vind je een megagroot waterpark met heel veel glijbanen, voor jong en oud. Er is hier sowieso veel te doen aan boord: van surfen in een surfsimulator tot klimmen op de klimwand. Supergaaf is de tokkelbaan (zip line) waarmee je over het cruiseschip ‘vliegt’.

Het schip vaart al wat langer rond, het maakte namelijk in 2009 al haar eerste vaart. The Oasis of the Seas vaart vanaf Miami en New York. Ook dit megagrote cruiseschip vaart dus vanuit Amerika als thuisbasis.

Een cruise met het #4 grootste cruiseschip ter wereld kan je boeken bij: CruiseOnline, Sunweb, CaptainCruise & CruiseWinkel of vraag gratis advies van een cruisespecialist.

5. MSC World Europa – MSC Cruises – 6762 passagiers

De MSC World Europa is het nieuwste cruiseschip van MSC Cruises en ook het allergrootste schip van MSC Cruises. Met 6762 hoort dit cruiseschip ook zeker thuis in dit lijstje met de grootste cruiseschepen ter wereld, als nummer 5 grootste cruiseschip ter wereld.

Aan boord van dit grote cruiseschip is van alles te doen: van heel veel waterglijbanen tot een megalange spiraalglijbaan, waarmee je van het 22e deck zo naar het promenadedeck glijdt. Hoe gaaf is dat! Ook uniek zijn de botsauto’s aan boord van dit schip. Wij stapten in januari 2023 aan boord van dit mega cruiseschip, check onze review van de MSC World Europa!

De MSC World Europa heeft eind 2022 haar eerste vaart gemaakt. Maar dit grote cruiseschip komt ook dichterbij: in de zomer gaat het namelijk varen in de Middellandse Zee. Dat maakt het nog makkelijker om aan boord te stappen van dit megagrote cruiseschip!

Een cruise met het #5 grootste cruiseschip ter wereld kan je boeken bij: CruiseOnline, Sunweb, CaptainCruise & CruiseWinkel of vraag gratis advies van een cruisespecialist.

6. Harmony of the Seas – Royal Caribbean – 6687 passagiers

Het zesde grootste cruiseschip ter wereld is de megagrote Harmony of the Seas. Hier kunnen maar liefst 6687 tegelijk aan boord! Zoals je ziet verschillen de passagiersaantallen van de laatste schepen in deze lijst met grootste cruiseschepen ter wereld amper van elkaar. Ze zijn allemaal bizar groot.

De Harmony of the Seas is fantastisch voor een cruise met kinderen: zo zijn er zijn heel veel glijbanen, zoals de langste waterglijbaan aan boord van een cruiseschip. Ook zijn er een tokkelbaan (zipline), een surfsimulator, kids clubs en nog veel meer leuks. Extra bijzonder aan dit cruiseschip, is dat er een ‘Central Park’ aan boord is. Compleet met veel planten, bloemen en gezellige parkzitjes.

Het schip vaart vanaf verschillende plekken in Amerika. Je moet dus wel vliegen om aan boord van dit megagrote schip te te kunnen gaan.

Een cruise met het #6 grootste cruiseschip ter wereld kan je boeken bij: CruiseOnline, Sunweb, CaptainCruise & CruiseWinkel of vraag gratis advies van een cruisespecialist.

Youtube Video van de 5 grootste cruiseschepen ter wereld

We maakten een video over de 5 grootste cruiseschepen ter wereld:

Meer over de grootste cruiseschepen ter wereld

Het maximum aantal passagiers waar deze lijst met de grootste cruiseschepen op gebaseerd is, is het maximaal aantal passagiers (in volledige hutbezetting) dat aan boord kan volgens de officiële gegevens van de cruiserederijen.

Een cruisevakantie op deze megagrote cruiseschepen kun je o.a. boeken bij Captain Cruise. Ook Stip Reizen heeft mooie cruiseaanbiedingen voor o.a. de MSC World Europa.