Alles over de cruiseterminal in Rotterdam

Ga je binnenkort een cruise maken vanaf Rotterdam? In deze blog heb ik alles op een rij gezet over de cruiseterminal in Rotterdam en tips over parkeren en hotels!

Cruiseterminal Rotterdam

De cruiseterminal in Rotterdam ligt tegenover de bekende foodhallen in Rotterdam, vlakbij de Erasmusbrug. Lekker centraal dus! Als je al vaker gecruised hebt, weet je dat cruiseterminals ontzettend kunnen verschillen: van vol met winkels, restaurants en excursiesbalies, tot alleen een kaal gebouw. De cruiseterminal in Rotterdam heeft geen faciliteiten, behalve toiletten en natuurlijk een wachtruimte met stoelen. Er is hier dus echt niets te doen. Het enige wat er is, is een informatiestand over wat je kunt doen in Rotterdam. Maarja, als je vertrekt heb je daar natuurlijk niet zoveel aan!

Gelukkig zijn in de directe omgeving genoeg restaurants en koffiezaakjes te vinden waar je nog even wat kunt halen voordat je de cruiseterminal instapt. Overigens duurt het inchecken en boarden meestal niet zo lang. Inchecken is vaak zo gepiept en eenmaal op je cruiseschip kun je vaak meteen aanschuiven bij het buffet! Dus eigenlijk heb je verder ook niets nodig in de cruiseterminal.

Hotels bij cruiseterminal Rotterdam

Zelf vind ik het altijd fijn om een cruise relaxed te beginnen. Ik moet sowieso best een stuk rijden naar Rotterdam (ruim 2 uur) en boek dan graag een hotel vooraf. Daarom heb ik hieronder ook wat hoteltips op een rij gezet:

SS Rotterdam Hotel**** – 15-20 minuten lopen of met shuttlebus of watertaxi

SS Rotterdam - Hotel vlakbij cruiseterminal Rotterdam
SS Rotterdam

Zelf ben ik heel enthousiast over het SS Rotterdam Hotel, een voormalig schip van de Holland Amerika-Lijn dat nu dienst doet als hotelschip! Hier ligt ook een grote parkeerplaats waar je kunt parkeren voor je cruise (daarover later in deze blog meer). Het is een klein stukje lopen, ik vond het zelf heel goed te doen qua afstand en een leuk begin van de dag (alleen niet zo handig als je veel bagage hebt, dan kun je beter de shuttlebus of watertaxi nemen). Tip: kom op tijd de dag voor de cruise en boek nog een tour over dit voormalige cruiseschip! Ik vond het echt heel indrukwekkend om de machinekamer, brug en het oude zwembad te zien.

SS Rotterdam Hotel kun je boeken bij Booking.com.

Hotel New York**** – naast de cruiseterminal

Hotel New York in historisch cruisegebouw naast de terminal
Hotel New York

Het bekende hotel New York ligt naast de cruiseterminal in Rotterdam. Het hotel is gevestigd in het voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika-Lijn. Erg nostalgisch en een hele ervaring! Heel goedkoop is dit hotel overigens niet.

Hotel New York in Rotterdam kun je boeken bij Booking.com.

Room Mate Bruno**** – tegenover de cruiseterminal

Room Mate Bruno - naast cruiseterminal Rotterdam
Hotel Room Mate Bruno

Een iets voordeliger en juist weer een hele hippe optie is Hotel Room Mate Bruno. Dit hotel ligt tegenover de cruiseterminal en is nog vrij nieuw. Je kunt hier ook familiekamers boeken, ideaal als je met je gezin een cruise gaat maken.

Hotel Room Mate Bruno kun je boeken bij Booking.com.

nhow Rotterdam**** – naast de cruiseterminal

NHOW Hotel naast cruisehaven Rotterdam
nhow Hotel Rotterdam

Ook naast de cruiseterminal ligt Hotel nhow Rotterdam – een hip en ‘instagrammable’ hotel, met verschillende soorten kamers. Boek bijvoorbeeld een kamer met uitzicht het water en met een beetje geluk op het cruiseschip!

Hotel nhow Rotterdam kun je boeken bij Booking.com.

Hotels in het centrum van Rotterdam

Natuurlijk kun je ook een hotel in het centrum van Rotterdam boeken en dan met de metro (station Wilhelminaplein), met de watertaxi, gewone taxi of lopend naar de cruiseterminal komen.

Parkeren bij cruiseterminal Rotterdam

Er zijn verschillende opties om te parkeren in de buurt van de cruiseterminal:

Voordeligste parkeeroptie: parkeren bij de SS Rotterdam

Parkeerplaats bij SS Rotterdam - goedkoop parkeren cruisehaven Rotterdam
Parkeerplaats bij de SS Rotterdam

Het voordeligst is om te parkeren bij de SS Rotterdam, het voormalige cruiseschip dat nu dienst doet als hotel. Je auto staat dan wel in de openlucht en niet in een garage, maar er is wel cameratoezicht. Je betaalt €13 per dag, als je bij terugkomst even je boardingpas van je cruise laat zien bij de receptie. Je betaalt dan bij de receptie en ontvangt een uitrijkaart. Het is zo’n 15-20 minuten lopen vanuit hier naar de cruiseterminal, als je via de Rijnhavenbrug loopt (dit is een voetgangers- en fietsbrug). Ook kun je met de watertaxi gaan (bestellen bij de receptie) of de gratis shuttlebus nemen naar/van het metrostation, dat vlakbij de cruiseterminal ligt.

Parkeren direct naast de cruiseterminal

Parkeren bij cruiseterminal Rotterdam
Parkeergarages naast de cruiseterminal

Naast de cruiseterminal liggen ook verschillende parkeergarages. Hier betaal je wel veel meer dan bij de SS Rotterdam. Opties direct naar de cruisterminal zijn Parkeergarage Q-park De Rotterdam (€35 per dag) en Parkeergarage World Port Center (€29 per dag).

Openbaar vervoer naar cruiseterminal Rotterdam

Kom je met het openbaar vervoer? Er is een metrostation vlakbij: metrostation Wilhelminaplein. Ook kun je met de watertaxi komen, stap dan uit bij Hotel New York (steiger 44) of de Holland Amerikakade (Steiger 42). Als je vanuit het centrum komt, kost een ritje €4,50 per persoon.

Meer informatie over cruiseterminal Rotterdam

Het adres van de cruiseterminal in Rotterdam is: Wilhelminakade 909, 3072 AP Rotterdam. En de officiële website van Cruise Port Rotterdam vind je hier.
Ga je niet zelf cruisen, maar vind je het leuk om een keer van buitenaf een kijkje te nemen bij de cruiseschepen? Check dan de cruisekalender Rotterdam.

Heb je vragen over de cruiseterminal? Stuur ons gerust een berichtje via instagram!