7x cruises in de zomervakantie 2024

Zoek je een cruise in de zomervakantie van 2024? Ik heb 7 cruises op een rij gezet voor cruises in de zomervakantie. Ben je gebonden aan de schoolvakantie of bouwvak in de zomervakantie? In dit overzicht heb ik tips gezet voor cruises die je in de zomervakantie kunt maken! De eerste vier cruises vertrekken vanaf Nederland of Duitsland en gaan naar onder andere naar de Noorse Fjorden en IJsland. Daarna volgen drie tips voor Middellandse Zee Cruises, die je inclusief vlucht en transfer kunt boeken.

Nog even de zomervakanties van de scholen & bouwvak op een rij:

Zomervakantie Noord: 20 juli t/m 1 september 2024
Zomervakantie Midden: 13 juli t/m 25 augustus 2024
Zomervakantie Zuid: 6 juli t/m 18 augustus 2024

Bouwvak Noord: 3 augustus t/m 25 augustus 2024
Bouwvak Midden: 27 juli t/m 18 augustus 2024
Bouwvak Zuid: 20 juli t/m 11 augustus 2024

Cruises zomervakantie 2024 vanaf Nederland

In de zomervakantie van 2024 kun je ook cruises maken vanaf Nederland. Hieronder vind je twee bijzondere cruisevakanties die je kunt boeken met vertrek vanuit Nederland (en aankomst in Nederland).

1. 11 juli, 25 juli en 8 augustus (15 dagen) – Noord-Europa vanaf Rotterdam – AIDAprima

Cruise zomervakantie 2024 - AIDAPrima

Een lange cruise in de zomervakantie van 15 dagen, 14 nachten, De AIDAprima is een schip van de Duitse cruiserederij AIDA en is echt een heel leuk schip voor kinderen. Zo zijn er binnenzwembaden, buitenzwembaden en meerdere gave glijbanen. Ook is er een kinderclub en zijn er theatershows. Je vaart naar verschillende plekken in Noorwegen en West-Europa, zoals Bergen en Zeebrugge.


Deze cruise kun je boeken bij TUI en CruiseOnline (check onderaan deze blog onze exclusieve kortingscode voor Cruiseonline) of vraag een vrijblijvende offerte aan.

2. Elke zaterdag in de zomervakantie (8, 15 of 22 dagen) vanaf Amsterdam – Noorse Fjorden – Holland America Line De Rotterdam

Cruise Zomervakantie - HAL Rotterdam bij de Noorse Fjorden

De Holland America Line is misschien wel de bekendste cruisemaatschappij in Nederland. Vroeger bekend vanuit de overtochten van Nederland naar Amerika, nu varen ze door de hele wereld. Deze cruise in de zomervakantie is het met het nieuwste cruiseschip: de Rotterdam. Er zijn verschillende routes van 8, 15 en 22 dagen. Ze gaan in elk geval allemaal naar de Noorse Fjorden en op sommige data ga je ook naar IJsland.

Deze cruise kun je boeken bij CruiseOnline of vraag een vrijblijvende offerte aan.


Twee tips voor een cruise in de zomervakantie vanaf Duitsland

3. Elke zaterdag in de zomervakantie 2024 – 8 dagen – vanaf Kiel – Noorse Fjorden – MSC Euribia

Cruise zomervakantie 2024 - MSC Euribia

Ook met het nieuwste cruiseschip van MSC, de MSC Euribia, kun je een cruise maken in de zomervakantie van 2024. Je stapt heel handig op in Kiel, dat makkelijk met de auto of trein te bereiken is vanaf Nederland. Wij hebben zelf een cruise gemaakt met de MSC Euribia en waren erg onder de indruk! Ook echt een geweldig schip voor kinderen. Zo is er onder andere een gaaf waterpark met glijbanen aan boord! In de zomervakantie vaart het schip een hele mooie route naar de Noorse Fjorden.

Deze cruise kun je boeken bij MSC Cruises (direct) en CruiseOnline of vraag een vrijblijvende offerte aan.
En check onze eigen ervaringen met de MSC Euribia in onze blog met review van de MSC Euribia.

4. Elke zaterdag in de zomervakantie 2024 – 8 dagen – vanaf Kiel – Noorse Fjorden – Costa Diadema

Zomervakantie 2024 - Costa Diadema cruise - Theater

Nog zo’n leuke cruise in de zomervakantie om met kinderen te boeken: deze cruise met de Costa Diadema. Elke zaterdag in de zomervakantie vertrekt dit mooie cruiseschip vanaf Kiel om een cruise naar de Noorse Fjorden te maken. Aan boord is van alles te doen: van groot theater tot meerdere zwembaden met glijbanen.

Deze zomervakantie cruise kun je boeken bij CruiseOnline of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Middellandse Zee Cruises in de zomervakantie 2024

Zoek je liever de Mediterrane zon op in de zomervakantie? Er zijn natuurlijk ook Middellandse Zee Cruises in de zomervakantie van 2024 te boeken! Hieronder staan 3 tips voor Middellandse Zee cruises in de zeomervaknatie.

5. Elke zaterdag in de zomervakantie (8 dagen) – Middellandse zee vanaf Savona – Costa Toscana

Cruise zomervakantie - Costa Toscana

Populair in de zomervakantie: een cruise maken op de Middelandse Zee. Stap aan boord van de Costa Toscana en het genieten kan meteen beginnen! Je doet o.a. Barcelona, Palermo en Civitavecchia (Rome) aan tijdens deze cruise.

Deze cruise kun je inclusief vluchten en transfers boeken bij Stip Reizen of vraag een vrijblijvende offerte aan.
De foto van het schip is gemaakt door Catherine van Meeuwen, die haar ervaring met de Costa Toscana in deze blog deelt.

6. Verschillende data in de zomervakantie (8 dagen) – Middellandse zee vanaf verschillende opstapplekken – MSC Seaview

Zomervakantie 2024 - MSC Seaview

De MSC Seaview is een perfect cruiseschip voor een Middellandse zee cruise in de zomervakantie: hier is namelijk buiten van alles te doen. Van zwembaden, tot een aquapark of plof neer op één van de vele ligbedden. Het schip meert o.a. aan in o.a. Italië en Spanje. Je kunt verschillende opstapplekken kiezen.

Deze cruise kun je inclusief vluchten boeken bij Cruisewinkel. Ook zonder vlucht direct te boeken bij MSC of vraag een vrijblijvende offerte aan.

7. Elke zondag in de zomervakantie (8 dagen) – Middellandse zee vanaf verschillende opstapplekken – MSC World Europa

Cruise zomervakantie - MSC World Europa

De MSC World Europa is het allergrootste cruiseschip van MSC Cruises. Wij hebben zelf ook een een cruise gemaakt op de MSC World Europa en je kijkt hier echt je ogen uit! Natuurlijk: de route van deze cruise in de zomervakantie is mooi, maar ook het schip zelf is indrukwekkend! Met gave glijbanen (zelf een unieke Virtual Reality Glijbanen), botsauto’s en nog veel meer!

Deze cruise kun je inclusief vluchten boeken bij Cruisewinkel. Ook zonder vlucht direct te boeken bij MSC of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Meer cruises in de schoolvakanties

Check ook onze tips voor cruises in de meivakantie en in de kerstvakantie. Heb je zelf een tip of vraag? Stuur ons een berichtje via Instagram of mail naar info@cruisejager.nl!

Kortingscode Cruiseonline op cruises in de zomervakantie

Wil je je cruise bij CruiseOnline boeken? Gebruik dan onze kortingscode:

Kortingscode: CRUISEONLINEXCRUISEJAGER

• Het kortingsbedrag is €50,- op het gehele aanbod op de website van CruiseOnline;
• De kortingscode is geldig t/m 29 februari 2023;
• Minimale besteding is €1500,- > onder dit bedrag is de kortingscode niet geldig.