Cruise voorjaarsvakantie 2025 – 9 tips

Ben je gebonden aan de schoolvakanties om op vakantie te gaan, dan hebben wij de 9 beste tips voor je voor een cruise in de voorjaarsvakantie van 2025. Allereerst even voor de duidelijkheid een overzicht wanneer de vakanties precies zijn:

Voorjaarsvakantie / Krokusvakantie regio Noord: 15 februari 2025 t/m 23 februari 2025
Voorjaarsvakantie / Krokusvakantie regio Midden: 22 februari 2025 t/m 2 maart 2025
Voorjaarsvakantie / Krokusvakantie regio Zuid: 22 februari 2025 t/m 2 maart 2025

De voorjaarsvakantie duurt maar een week en daardoor moet je wel vertrekken op de eerste of tweede dag wil je een cruise van 7 of 8 dagen maken. Hierdoor is het niet mogelijk om te beginnen met een cruise vanuit Nederland.

In ons overzicht hebben we rekening gehouden dat je reist met kinderen. De cruiseschepen in dit lijstje zijn dan ook allemaal kindvriendelijk. Dus wil je met kinderen een cruise maken in de voorjaarsvakantie van 2025, hierbij onze 9 tips!

Overzicht tips cruise voorjaarsvakantie

NrDatumCruise
116 & 23 februari (8 dagen)Noord-Europa vanaf Hamburg met de MSC Preziosa
215 februari 2025 (8 dagen)Noord-Europa vanaf Hamburg met de AIDAnova
322 februari 2025 (8 dagen)Noorse Fjorden vanaf Hamburg met de AIDAnova
415/16/22/23 februari (8 dagen)Middellandse Zee cruise vanaf Marseille of Genua met de MSC World Europa
515/16/22/23 februari (8 dagen)Middellandze Zee cruise vanaf Savona of Marseille met de Costa Toscana
615/16/22/23 februari (8 dagen)Middellandse zee & Tunesië cruise – vanaf Marseille of Barcelona – MSC Fantasia
715/16/22/23 februari (8 dagen)Canarische eilanden cruise – vanaf Gran Canaria of Tenerife – AIDAcosma – Semi all-inclusive
815/16/22/23 februari (8 dagen)Midden Oosten cruise – vanaf Dubai of Qatar – MSC Euribia
915/16/22/23 februari (8 dagen)Midden Oosten Cruise – Vanaf Dubai – Costa Smeralda

Cruise voorjaarsvakantie 2025 op rijafstand

1. 16 & 23 februari 2025 – Noord-Europa vanaf Hamburg – MSC Preziosa

Cruise voorjaarsvakantie - MSC Preziosa
©MSC Rights

Vertrek vanaf Hamburg voor een mooie Noord-Europa cruise in de herfstvakantie! Je kunt ook op andere data vanaf Rotterdam vertrekken, maar dan valt het niet helemaal in de herfstvakantie. Op 16 en 23 februari kun je vertrekken vanaf Hamburg. Hier kun je makkelijk met de trein of met de auto komen.

Deze cruise in de voorjaarsvakantie maak je met de MSC Preziosa. Dit schip heeft een mooi waterpark, maar dat is misschien nog wat te koud in februari. Daarom is het zo fijn dat het schip ook een zwembad heeft waarbij het dak dicht kan. Perfect in februari als je een cruise met kinderen maakt. Ook is er nog veel meer te doen, zoals leuke (kinder)activiteiten en een kids club. Wij maakten zelf ook een cruise met dit schip en wij vonden het een heel mooi en modern schip, met veel leuke faciliteiten voor kinderen.

Deze cruise kun je boeken bij CruiseOnline.

2. 15 februari 2025- Noord-Europa vanaf Hamburg – AIDAnova (Semi all-inclusive)

Cruise Voorjaarsvakantie AIDAnova
©AIDA cruises

Met de AIDAnova kun je in de herfstvakantie een cruise maken naar verschillende steden in Europa. Je vertrekt vanaf Hamburg gaat naar Frankrijk, België, Engeland en ook Nederland. De AIDAnova heeft een mooi overdekt zwembad, waar je ook bubbelbaden vindt. Een leuke cruise voor in de voorjaarsvakantie!

Deze cruise kun je boeken bij CruiseOnline.

3. 22 februari 2025- Noorse Fjorden vanaf Hamburg – AIDAnova (Semi all-inclusive)

Cruise Voorjaarsvakantie AIDAnova
©AIDA cruises

Met de AIDAnova kun je ook nog een andere route boeken in de voorjaarsvakantie van regio Midden en Zuid: namelijk vanuit Hamburg naar de Noorse Fjorden. Echt wel een bucket list dingetje; zo’n cruise naar de Noorse Fjorden! En naar de Noorse Fjorden ga je natuurlijk in februari niet voor een zonvakantie, maar toch is het fijn dat je tussendoor ook lekker kunt relaxen in het overdekte zwembad.

Deze cruise kun je boeken bij CruiseOnline.

Middellandse zee cruise in de voorjaarsvakantie 2024

4. West-Middellandse zee cruise – vanaf Marseille of Genua – MSC World Europa

Cruise Voorjaarsvakantie MSC World Europa
©Cruisejager

De MSC World Europa is één van de grootste cruiseschepen ter wereld. Wij maakten een cruise met dit schip toen het net in de vaart was in januari 203. En wauw, wat een megaschip! Hier kun je onze ervaring op de MSC World Europa lezen. In de voorjaarsvakantie vaart dit schip vanaf Marseille (15 en 22 februari) en Genua (16 en 23 februari). Je vaart o.a. naar Spanje, Italië en Frankrijk.

Deze cruises kun je boeken bij MSC en CruiseOnline (ook inclusief vlucht)

5. West-Middellandse zee cruise – vanaf Savona – Costa Toscana

Cruise voorjaarsvakantie - Costa Toscana
©Cruisejager

De Costa Toscana is het grootste schip van Costa Cruises (samen met de Costa Toscana). Een ontzettend leuk schip met kinderen, o.a. door de zwembaden, het waterpark en alle leuke activiteiten voor kinderen én tieners. Ik heb er zelf ook een cruise mee gemaakt in de meivakantie van 2024! Hier kun je mijn Instagram-stories over de Costa Toscana terugkijken. Je vertrekt vanaf Savona (15 en 22 februari) of Marseille (16 en 23 februari) en maakt een leuke route naar o.a. Mallorca en Sicilië.

Deze cruises kun je boeken bij CruiseOnline (ook inclusief vlucht)

6. Middellandse zee & Tunesië cruise – vanaf Marseille of Barcelona – MSC Fantasia

Cruise krokusvakantie MSC Fantasia buitenzwembad
©MSC Rights

De MSC Fantasia vaart een leuke route in de voorjaarsvakantie: Vanuit Barcelona of Marseille naar verschillede plekken in Italië, Frankrijk, Spanje en Tunesië. Ook heb je een dag op zee. Ik vind zelf een zeedag altijd heel leuk, lekker een volle dag van het schip genieten! En er is genoeg te doen aan boord: zo zijn er meerdere zwembaden (ook een zwembad waarbij het dak erop kan, perfect als het wat koeler is). shows en allerlei leuke activiteiten.

Deze cruises kun je boeken bij MSC en CruiseOnline (ook inclusief vlucht)

Cruise langs de Canarische eilanden – winterzon 2025

7. Canarische eilanden cruise – vanaf Gran Canaria of Tenerife – AIDAcosma – Semi all-inclusive

Cruise Voorjaarsvakantie AIDAcosma
©Cruisejager

Lekker, een cruise naar de Canarische Eilanden! Daar is het eigenlijk altijd wel lekker weer, dus het is een populaire bestemming in de voorjaarsvakantie. Je kunt opstappen in Gran Canaria of Tenerife en gaat dan ook naar Fuerteventura, Lanzarote en ook nog naar Madeira.

Deze cruise kun je boeken bij: CruiseOnline

Cruise in de voorjaarsvakantie 2025 in het Midden-Oosten

Op zoek naar de winterzon tijdens de voorjaarsvakantie? Maak een cruise in het Midden-Oosten tijdens de voorjaarsvakantie! De temperaturen zijn dan heel aangenaam (22-25 graden).

8. Midden-Oosten cruise – vanaf Doha of Dubai – MSC Euribia

Cruise voorjaarsvakantie - MSC Euribia
©Cruisejager

De MSC Euribia is het nieuwste schip van MSC cruises. Wij maakten zelf ook een cruise met de MSC Euribia en dat beviel heel goed! je kunt hier onze recensie lezen. Het is een mooi, groot en modern schip, waar veel te doen is. Van waterpark, tot zwembaden, gave shows en veel activiteiten. En natuurlijk is de route ook top. Naast Qatar, Dubai en Abu Dhabi ga je ook naar Sir Bani Yas Island, dat vond ik zelf een leuke strandbestemming! Op 15 en 22 februari vertrek je vanaf Dubai en op 16 en 23 februari vanaf Doha.

Deze cruises kun je boeken bij: MSC en Cruiseonline.

9. Midden-Oosten – vanaf Dubai – Costa Smeralda

Cruise voorjaarsvakantie - Costa Smeralda
©Costa Crociere

De Costa Smeralda is één van de grootste schepen van Costa Cruises en vergelijkbaar met de Costa Toscana. Daar heb ik zelf mee gevaren en wauw, wat een megaschip! Ook deze route vanuit Dubai is erg leuk, waarbij je o.a naar Abu Dhabi, Qatar en Oman gaat. Op 15, 16, 22 en 23 februari vertrek je vanaf Dubai. het schip ligt namelijk telkens 2 dagen achter elkaar in Dubai.

Deze cruises kun je boeken bij: CruiseOnline

Meer cruises in de schoolvakanties

Check ook onze tips voor cruises in de meivakantie, zomervakantie en in de kerstvakantie. Heb je zelf een tip of vraag? Stuur ons een berichtje via Instagram of mail naar info@cruisejager.nl!