Cruise Miami 2024 – 7x tips voor cruises vanuit Miami met vlucht

Zoek je een cruise vanuit Miami? Wij zijn drie keer vanuit Miami vertrokken voor een cruise en dat was echt geweldig. Miami is dé cruisehaven in de wereld! Jaarlijks vertrekken er meer dan 6 miljoen passagiers vanaf de cruisehaven van Miami.

Cruise bestemmingen vanuit Miami

De meeste cruiseschepen die vanuit Miami vertrekken varen naar het Caribische gebied, door het Panamakanaal of gaan transatlantisch. Vaste prik op deze cruises zijn meestal, één of meerdere eilanden van de Bahama’s en een privé-eiland van de cruisemaatschappij.

Cruise vertrekt vanuit Miami

Andere populaire bestemmingen vanuit Miami zijn: Key West (Florida, USA), Cozumel (Mexico), Roatan (Honduras), Turks- en Caicoseilanden, San Juan (Puerto Rico), het Panamakanaal, Kaaimaneilanden, St. Thomas (Amerikaanse Maagdeneilanden) en La Romana (Dominicaanse Republiek). Supergaaf toch, een cruise vanuit Miami naar zulke bounty-eilanden?

Cruises vanuit Miami inclusief vlucht- overzicht met 7 cruises

Cruise vanaf Miami

Jaarlijks vertrekken er duizenden cruises vanaf Miami. Wij maken het je graag makkelijk en daarom maakten we een top 7 van cruises die vertrekken vanuit Miami. Alle cruises zijn inclusief vlucht te boeken waardoor je niet zelf alles bij elkaar hoeft te zoeken. Ideaal!

Cruise vanuit Miami met het grootste cruiseschip ter wereld!

1. Caribische eilanden + Coco Cay (privé eiland) (7 nachten) – Icon of the Seas

Cruise met Icon of the Seas vanuit Miami
©Royal Caribbean

In januari 2024 zijn de eerste cruises met Icon of the Seas. Dit nieuwe cruiseschip van Royal Caribbean International zal op dat moment het grootste cruiseschip ter wereld zijn. Dit schip is 365 meter lang en heeft ruimte voor ongeveer 7.600 passagiers. Wekelijks vertrekt dit cruiseschip vanuit Miami.

Deze cruise kan je inclusief vlucht boeken bij: CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist

Cruises vanaf Miami naar Westelijke Caribbean

2. Nassau Bahama’s (3 nachten) – Carnival Conquest

Cruise vanuit Miami naar Bahama's
Nassau, Bahama’s

Staan de Bahama’s op je bucketlist? Dit is een mooie kans om te cruisen naar de Bahama’s. Verblijf 3 nachten op de Carnival Conquest. Op dag 2 ben je een dag op zee en op dag 3 ben je de hele dag in Nassau, de hoofdstad van de Bahama’s. Breng een bezoekje aan Atlantis waterpark of ga lekker snorkelen. Deze cruise is goed te combineren met een rondreis door Florida of een paar dagen in Miami (Beach).

Deze cruise is zowel inclusief als zonder vlucht te boeken bij: Cruisewinkel of vraag gratis advies van een cruisespecialist

3. Coco Cay en/of Nassau, Bahama’s (3-4 nachten) – Freedom of the Seas

Freedom of the Seas Coco Cay
©Royal Caribbean

Iedere 4-5 dagen vertrekt de Freedom of the Seas vanaf Miami. De ene keer met als bestemming Coco Cay (privé eiland van Royal Caribbean) en een dag op zee, de andere keer in combinatie met of Nassau (Bahama’s). Tot en met juli 2024 zijn er heel veel vertrekdata mogelijk voor een cruise vanuit Miami.

Deze cruise inclusief of exclusief vlucht kan je boeken bij: Cruisewinkel of vraag gratis advies van een cruisespecialist

Cruise vanaf Miami naar Oostelijke Caribbean

4. St. Thomas, St. Maarten, San Juan (10 nachten) – Carnival Magic

Cruise Cariben vanuit Miami

Vanuit Miami vertrekt de Carnival Magic iedere 10 dagen voor een cruise naar de Oostelijke Caribbean. De routes wisselen soms in volgorde en de ene keer bezoek je Grand Turk (Turks- en Caicoseilanden) de andere keer Amber Cove (Dominicaanse Republiek).

Deze cruise kan je inclusief vlucht boeken bij: Cruisewinkel of vraag gratis advies van een cruisespecialist

5. Strandvakantie met Cruise vanuit Miami (7 nachten) – Norwegian Joy

Norwegian Joy vanuit Miami
©NCL

Wil je genieten van een cruise en iedere dag een ander schitterend strand bezoeken dan is deze cruise vanuit Miami iets voor jou! Op de eerste en laatste dag ben je op zee en kan je genieten van de cruise. De andere dagen leg je aan bij: Coxen Hole (Roatan, Honduras), Harvest Cay (privé eiland NCL, Belize), Mahahual (Mexico) en Cozumel (Mexico).

Deze cruise vanuit Miami kan je inclusief vlucht boeken bij: CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist

Cruise vanuit Miami naar Nederlandse Antillen

6. Aruba, Bonaire & Curaçao (8 nachten) – Carnival Horizon

Cruise Nederlandse Antillen vanuit Miami

De Carnival Horizon vertrekt regelmatig voor een cruise van 9 dagen (8 nachten) naar de Nederlandse Antillen. Na vertrek vanuit Miami heb je twee dagen op zee voordat je aankomt bij de eerste haven; Aruba. ‘s Avonds vertrek je richting Bonaire en de dag erop ga je naar Curaçao. Vervolgens heb je nog twee heerlijke dagen op zee voordat je weer terugkomt in Miami.

Deze cruise vanuit Miami kan je inclusief vlucht boeken bij: Cruisewinkel of vraag gratis advies van een cruisespecialist

Dezelfde route is ook regelmatig te boeken voor 11 dagen met de Carnival Celebration.

Nog een mooie cruise vanuit Miami inclusief vlucht

7. Caribische eilanden + Ocean Cay (7 of 14 nachten) – MSC Seascape

Cruise MSC Seascape vanuit Miami
©MSC Rights

Iedere zaterdag (t/m november 2023 iedere zondag), vertrekt de MSC Seascape vanuit Miami. Het is mogelijk om op te stappen voor een cruise van 7 of 14 nachten. Kies je voor 14 nachten, dan ben je halverwege weer een dag in Miami om deze stad te verkennen of te genieten van een extra dag op het schip. De cruise bezoekt verschillende eilanden maar eigenlijk altijd Nassau (Bahama’s ) en het privé-eiland van MSC: Ocean Cay (laatstgenoemde in april en mei 2024 niet i.v.m. werkzaamheden).

Deze cruise vanuit Miami kun je inclusief vlucht boeken bij: Cruisewinkel of vraag gratis advies van een cruisespecialist

Meer tips voor een cruise vanuit Miami

Heb jij vragen over een Miami Cruise? Je mag ons altijd een mailtje sturen via lieke@cruisejager.nl of een berichtje sturen via Instagram of Facebook. We hebben zelf al meerdere keren vanuit Miami gecruised en vinden het leuk om onze ervaringen te delen! Tip: Als je tijd hebt om vanaf Miami naar Miami Beach te gaan, neem dan de snelweg A1A (kan ook per taxi) . Vanaf de snelweg zie je de grootste cruiseschepen ter wereld daar liggen als lego blokjes naast elkaar, echt gaaf om te zien!