9x tips voor cruises in de meivakantie 2024

Zoek je een cruise in de meivakantie? Ik heb cruises op een rij gezet voor cruises in de meivakantie. Ben je gebonden aan de meivakantie voor je vakantie of wil je gewoon graag in die periode cruisen? Check dan deze tips!

Allereerst de officiële data voor de meivakantie in 2024:

Regio Noord, Midden & Zuid: Zaterdag 27 april 2024 t/m 5 mei 2024.
Veel scholen plakken er nog een week voor- of achteraan, waarbij het officiële advies is om de week erna ook meivakantie te plannen. In dat geval is de vakantie van 27 april t/m 12 mei.

De cruises in deze lijst vertrekken namelijk allemaal op zaterdag 27 april 2024 of zondag 28 april 2024 en duren maximaal 8 dagen. Dus vallen sowieso in de meivakantie. De eerste vier cruises vertrekken vanuit Nederland of Duitsland, daar kun je makkelijk met je eigen auto of trein komen. De laatste vijf cruises zijn Middellandse Zee cruises, hier vlieg je naartoe.

Goed om te weten: deze meivakantie cruises zijn op basis van volpension. Drinken (meestal) niet, maar dit kun je apart bijkopen. Lees ook dit blog als je wil weten hoe het werkt met drankpakketten.

Cruise in de meivakantie 2024 – eigen vervoer

1. 27 april 2024 (8 dagen) – Noorse fjorden – Holland America Line Rotterdam

Cruise MS Rotterdam Meivakantie
©Cruisejager

De Rotterdam is het nieuwste schip van Holland America Line. Vanaf 27 april 2024 vaart ze vanuit Rotterdam naar de Noorse fjorden. De eerste afvaart valt precies in de meivakantie 2024. Met een cruise vanuit Nederland bespaar je jezelf een vliegticket en hoef je geen rekening te houden met hoeveel bagage je meeneemt.

Deze cruise kun je boeken bij TUI, Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseOnline.

2. 27 april 2024 (8 dagen) – Noordelijk Europa vanuit Kiel – MSC Euribia

MSC Euribia Cruise Meivakantie
©Cruisejager

In iets meer dan 4 uur rijden ben je in Kiel. Vanaf Kiel vertrekt de Euribia voor een 8 daagse cruise naar Kopenhagen (Denemarken) en de Noorse fjorden. Dit schip is met z’n aquapark The Coral Reef echt geschikt voor kinderen. Wij gingen in juni mee op de eerste cruise met de MSC Euribia, hier lees je onze ervaring.

Deze cruise kun je boeken bij MSC, Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseOnline.

3. 28 april 2024 (5 dagen) – Oostzee vanuit Kiel – AIDAluna

AIDAluna Cruise meivakantie
©AIDA

Bij AIDA cruises reis je semi all-inclusive. Dit betekend dat je niet extra betaald voor fooien en (sommige) drankjes. Vertrek op 28 april voor een 5-daagse cruise vanaf Kiel (4/5 uur vanaf Nederland). Je parkeert hier op het terrein bij de Cruiseterminal van Kiel. De eerste dag verblijf je op zee, daarna bezoek je Kristiansand (Noorwegen) en Kopenhagen (Denemarken).

Deze cruise kun je boeken bij Captain Cruise, CruiseWinkel en CruiseOnline

4. 27 april 2024 (8 dagen) – West-Europa vanuit Hamburg – AIDAnova

AIDAnova cruise meivakantie
©AIDA

In iets meer dan 3 uur rijdt je met eigen vervoer naar de Cruiseterminal in Hamburg. Vanaf daar vertrekt op 27 april 2024 de AIDAnova voor een 8-daagse cruisen. Onderweg heb je 2 dagen op zee en leg je aan in: Rotterdam, Zeebrugge (België), Cherbourg (Frankrijk) en Southampton (Groot-Brittannië). Een cruise met AIDA Cruises is semi all-inclusive. Dit betekent dat je niet extra betaald voor oa. de fooien. Lees ook ons blog Fooien op een cruise – hoe werkt dat?

Deze cruise kun je boeken bij Captain Cruise, CruiseWinkel en CruiseOnline.

Cruises in de meivakantie 2024 – Middellandse zee

Voor onderstaande cruises in de meivakantie geldt dat je je vlucht er apart bij kan boeken of een pakket kan boeken inclusief vlucht.

5. 27 april 2024 (8 dagen) – Middellandse zee vanuit Savona – Costa Toscana

Costa Toscana cruise in de meivakantie
©Costa Crociere

De Costa Toscana is een van de nieuwste en grootste schepen van Costa Cruises. Vertrek op 27 april 2024 vanuit Savona (Italië) naar Marseille (Frankrijk), Barcelona (Spanje), Palma de Mallorca (Spanje), Palermo (Italië) en Civitavecchia / Rome (Italië). Catherine schreef over haar ervaring op de Costa Toscana. Deze cruise met de Costa Toscana is vaak best goedkoop, dus een goede prijs-kwaliteit verhouding voor een cruise in de meivakantie.

Deze cruise kun je boeken bij TUI, Captain Cruise, CruiseWinkel en CruiseOnline.

6. 27 april 2024 (8 dagen) – Middellandse zee vanuit Marseille – MSC World Europa

MSC Cruises - MSC World Europa
©Cruisejager

De MSC World Europa is een van de grootste cruiseschepen ter wereld. Lees hier onze ervaring met de MSC World Europa. Dit is echt een cruise voor als je reist met kinderen! Vertrek op zaterdag 27 april voor een Middellandse zeecruise vanuit Marseille (Frankrijk), Genua (Italië), Napels (Italië), Sicilië (Italië), Valletta (Malta) en Barcelona (Spanje).

Deze cruise kun je boeken bij MSC, Captain Cruise, CruiseWinkel en CruiseOnline.

7. 27 april 2024 (8 dagen) – Middellandse zee vanuit Marseille – Costa Smeralda

Costa Smeralda Aquapark deck 17 Bellagio
©Costa Crociere

Op 27 april vertrekt de Costa Smeralda vanuit Marseille. Onderweg zijn de aanleghavens: Barcelona (Spanje), Cagliari (Italië), Napels (Italië), Civitavecchia / Rome (Italië) en Genua (Italië). Op deze cruises vaar je samen met veel Zuid-Europeanen en voor kinderen is dit ook een leuk schip.

Deze cruise kun je boeken bij Captain Cruise, CruiseWinkel en CruiseOnline.

8. 27 april 2024 (8 dagen) – Middellandse zee – MSC Seaside

MSC Seaside in de meivakantie
©MSC Rights

Vlieg op eigen gelegenheid naar Genua (Italië) en vertrek daar op 27 april voor een 8-daagse cruise over de Middellandse zee. Aanleghavens zijn: Civitavecchia / Rome (Italië), Palermo (Italië), een dag op zee, Ibiza (Spanje), Valencia (Spanje) en Marseille (Frankrijk). Met het Forest Aquaventure Park en Dormiland Kids clubs is dit schip echt uitermate geschikt als je reist met kinderen.

Deze cruise kun je boeken bij MSC en TUI.

9. 28 april 2024 (8 dagen) – Middellandse zee & Tunesië – MSC Grandiosa

MSC Cruises - MSC Grandiosa
©MSC Rights

De MSC Grandiosa is een gaaf schip, juist met kinderen. The Forest Aquapark heeft veel glijbanen en kinderen kunnen zich hier tiptop vermaken. Bij MSC Cruises heb je verschillende kids clubs voor alle leeftijden. Vertrek op 28 april 2024 vanuit Livorno (Italië) naar Marseille (Frankrijk), Barcelona (Spanje), La Goulette -Tunis (Tunesië), Palermo (Italië) en Napels (Italië).

Deze cruise kun je boeken bij MSC, CruiseWinkel en CruiseOnline.

Meer tips voor een cruise in de vakantie

Check ook eens onze tips voor een cruise in de kerstvakantie. En heb je vragen of tips? Je mag ons altijd mailen via info@cruisejager.nl, vinden we leuk!