10x tips voor cruises in de meivakantie 2025

Zoek je een cruise in de meivakantie? Ik heb cruises op een rij gezet voor cruises in de meivakantie. Ben je gebonden aan de meivakantie voor je vakantie of wil je gewoon graag in die periode cruisen? Check dan deze tips!

Allereerst de officiële data voor de meivakantie in 2025:

Regio Noord, Midden & Zuid: Zaterdag 26 april 2025 t/m 4 mei 2025.
Veel scholen plakken er nog een week voor- of achteraan, waarbij voor 2025 het officiële advies is om de week ervoor ook meivakantie te plannen. In dat geval is de vakantie van 19 april t/m 4 mei. Maar dat is dus niet op alle scholen zo, dus check dit na bij je school.

De cruises in deze lijst vertrekken namelijk allemaal op zaterdag 26 april 2025 of zondag 27 april 2025 en duren maximaal 8 dagen. Er zit ook tip voor een korte cruise tussen, waarbij je vertrekt op 1 mei en terugkomt op 4 mei Dus ze vallen sowieso in de meivakantie. De eerste vier cruises vertrekken vanuit Nederland of Duitsland, daar kun je makkelijk met je eigen auto of trein komen. De laatste vijf cruises zijn Middellandse Zee cruises, hier vlieg je naartoe. Je kunt zelf je vliegticket boeken of een pakketreis boeken.

Goed om te weten: deze meivakantie cruises zijn op basis van volpension. Drinken (meestal) niet, maar dit kun je apart bijkopen. Lees ook onze blog als je wil weten hoe het werkt met drankpakketten.

Overzicht cruises in de meivakantie 2025

NrDatumCruise
126 april 2025 – 8 dagenHolland America Line De Rotterdam – Noorse Fjorden vanaf Rotterdam
226 april 2025 – 8 dagenAIDAperla – Noord-Europa vanaf Hamburg
326 april 2025 – 8 dagenAIDAnova – Noorse Fjorden vanaf Kiel
41 mei 2025 – 4 dagenAIDAbella – Denemarken vanaf Kiel
526 april 2025 – 8 dagenMSC World Europa – Middellandse zee vanuit Marseille
626 april 2025 – 8 dagenMSC Seaside – Middellandse zee & Tunesië vanuit Napels
727 april 2025 – 8 dagenCosta Toscana – Middellandse zee vanuit Savona
827 april 2025 – 8 dagenCosta Smeralda – Middellandse zee vanuit Barcelona
927 april 2025 – 8 dagenMSC Grandiosa – Middellandse zee vanuit Civitavecchia / Rome
1027 april 2025 – 8 dagenRoyal Caribbean Allure of the Seas – Middellandse zee vanuit Barcelona

Cruise in de meivakantie 2025 – vanuit Nederland en Duitsland

1. 26 april 2025 (8 dagen) – Noorse fjorden vanaf Rotterdam – Holland America Line Rotterdam

Cruise MS Rotterdam Meivakantie
©Cruisejager

De Rotterdam is het nieuwste schip van Holland America Line. Op 26 april 2025 vaart ze vanuit Rotterdam naar de Noorse fjorden. Met een cruise vanuit Nederland bespaar je jezelf een vliegticket en hoef je geen rekening te houden met hoeveel bagage je meeneemt. Ideaal!

Deze cruise kun je boeken bij CruiseOnline, TUI en Sunweb Cruises.

2. 26 april 2025 (8 dagen) – Noord-Europa vanaf Hamburg – AIDAperla

Cruise meivakantie - Aidaperla
©AIDA

In iets meer dan 3 uur rijdt je met eigen vervoer naar de Cruiseterminal in Hamburg. Vanaf daar vertrekt op 26 april 2025 de AIDAperla voor een 8-daagse cruise. Bij AIDA cruises reis je semi all-inclusive. Dit betekent dat je niet extra betaald voor fooien en (sommige) drankjes. De eerste dag verblijf je op zee, daarna ga je naar Frankrijk, Engeland, België, Nederland en terug naar Hamburg.

Deze cruise kun je boeken bij CruiseOnline.

3. 26 april 2025 (8 dagen) – Noorse Fjorden vanaf Kiel – AIDAnova

AIDAnova meivakantie
©AIDA

Vertrek op 26 april voor een 8-daagse cruise vanaf Kiel (4/5 uur vanaf Nederland). Je parkeert hier op het terrein bij de Cruiseterminal van Kiel. De route is erg mooi: naar de Noorse Fjorden. Ook ga je nog een dagje naar Kopenhagen. Dat vond ik zelf ook een erg leuke plek om een dagje te ontdekken!

Deze cruise kun je boeken bij Cruiseonline en TUI.

4. 1 mei 2025 (4 dagen) – Denemarken vanaf Kiel – AIDAbella

AIDAluna meivakantie
©AIDA

In iets meer dan 4 uur rijden ben je in Kiel. Vanaf Kiel vertrekt de AIDAbella voor een 4-daagse cruise. Leuk om het cruisen eens uit te proberen! Vanaf Kiel vaar je naar Aarhus en Kopenhagen. Allebei steden waar ik geweest ben, erg leuk voor een dagje! Een cruise met AIDA Cruises is semi all-inclusive. Dit betekent dat je niet extra betaald voor o.a. de fooien. Lees ook ons blog Fooien op een cruise – hoe werkt dat? als je hier meer over wilt weten.

Deze cruise kun je boeken bij CruiseOnline.

Cruises in de meivakantie 2025 – Middellandse zee

Voor onderstaande cruises in de meivakantie geldt dat je je vlucht er apart bij kan boeken of een pakket kan boeken inclusief vlucht.

5. 26 april 2025 (8 dagen) – Middellandse zee vanuit Marseille – MSC World Europa

MSC Cruises - MSC World Europa
©Cruisejager

De MSC World Europa is een van de grootste cruiseschepen ter wereld. Lees hier onze ervaring met de MSC World Europa. Dit is echt een cruise voor als je reist met kinderen! Vertrek op zaterdag 26 april voor een Middellandse zeecruise vanuit Marseille (Frankrijk), naar Genua (Italië), Napels (Italië), Sicilië (Italië), Valletta (Malta) en Barcelona (Spanje).

Deze cruise kun je boeken bij MSC, Sunweb en Cruiseonline.
Deze cruise kun je ook boeken met vertrek op 27 april vanuit Genua.

6. 26 april 2025 (8 dagen) – Middellandse zee & Tunesië vanuit Napels – MSC Seaside

MSC Seaside in de meivakantie
©MSC Rights

Vanaf Napels vertrek je op 26 april voor een 8-daagse cruise over de Middellandse zee. Aanleghavens zijn: Livorno (Italië), Marseille (Frankrijk), Barcelona (Spanje), dag op zee, La Goulette (Tunesië) en Palermo (Italië). Met het Forest Aquaventure Park en Dormiland Kids clubs is dit schip echt heel leuk als je reist met kinderen.

Deze cruise kun je boeken bij MSC, Sunweb en CruiseOnline.

7. 27 april 2025 (8 dagen) – Middellandse zee vanuit Savona – Costa Toscana

Cruise meivakantie - Costa Toscana
©Cruisejager

De Costa Toscana is een van de nieuwste en grootste schepen van Costa Cruises. Wij maakten er zelf ook een cruise mee in april 2024 en waren echt onder de indruk! Vertrek op 27 april 2024 vanuit Savona (Italië) naar Marseille , Barcelona , Palma de Mallorca, Palermo en Civitavecchia / Rome. Wij maakten zelf deze cruise ook in april 2024. Hier vind je onze Instagram Stories over de Costa Toscana. En Catherine schreef ook over haar ervaring op de Costa Toscana. Deze cruise met de Costa Toscana is vaak best goedkoop, dus een goede prijs-kwaliteit verhouding voor een cruise in de meivakantie.

Deze cruise kun je boeken bij CruiseOnline en Sunweb.
Deze cruise kun je ook boeken met vertrek op 26 april vanuit Civitavecchia / Rome.

8. 27 april 2024 (8 dagen) – Middellandse zee vanuit Barcelona – Costa Smeralda

Costa Smeralda Aquapark deck 17 Bellagio
©Costa Crociere

Op 27 april vertrekt de Costa Smeralda vanuit Barcelona. Onderweg zijn de aanleghavens: eerst ben je een dag op zee en daarna leg je aan in Cagliari (Italië), Napels (Italië), Civitavecchia / Rome (Italië), Genua (Italië) en Marseille (Frankrijk). Ook op deze cruises vaar je samen met veel Zuid-Europeanen en voor kinderen is dit ook een leuk schip.

Deze cruise kun je boeken bij CruiseOnline en Sunweb.
Deze cruise kun je ook boeken met vertrek op 26 april vanuit Marseille.

9. 27 april 2025 (8 dagen) – Middellandse zee – MSC Grandiosa

MSC Cruises - MSC Grandiosa
©MSC Rights

De MSC Grandiosa is een gaaf schip, juist met kinderen. The Forest Aquapark heeft veel glijbanen en kinderen kunnen zich hier tiptop vermaken. Bij MSC Cruises heb je verschillende kids clubs voor alle leeftijden. Vertrek op 27 april 2025 vanuit Civitavecchia / Rome voor een mooie route naar o.a. Ibiza en Valencia.

Deze cruise kun je boeken bij MSC, Sunweb en CruiseOnline.
Tip: je kunt ook op 26 april vertrekken vanaf Genua.

10. 27 april 2025 (8 dagen) – Middellandse zee vanuit Barcelona – Allure of the Seas

Meivakantie cruise - Allure of the Seas

Er varen niet heel veel schepen van Royal Caribbean in Europa, dit is echt een Amerikaanse cruiserederij. Daarom is het extra leuk om in de meivavakantie een cruise te maken met Royal Caribbean’s Allure of the Seas! Dit een megaschip uit de Ocean klasse van Royal Caribbean. Ik heb zelf ook een cruise gemaakt met een schip uit deze klasse (zie mijn blog over de Symphony of the Seas) en wauw, dat is wel echt heel gaaf! The Allure of the Seas vaart vanuit Barcelona naar verschillende bestemmingen in Italië en Frankrijk.

Deze cruise kun je boeken bij Sunweb en CruiseOnline.

Meer tips voor een cruise in de vakantie

Check ook eens onze tips voor een cruise in de kerstvakantie, zomervakantie en voorjaarsvakantie. En heb je vragen of tips? Je mag me altijd mailen via info@cruisejager.nl of een berichtje sturen via Instagram, vinden we leuk!