9x cruise in de herfstvakantie

Onderwerpen in deze blog:

Wil je een cruise maken in de herfstvakantie van 2023? Ik heb een overzicht gemaakt van de beste mogelijkheden. Ben je gebonden aan de schoolvakanties? Dan worden de mogelijkheden een stuk kleiner. Ik heb het zoekwerk voor je gedaan en hieronder een top 9 gemaakt van de beste cruises in de herfstvakantie van 2023.

Allereerst de datums van de herfstvakantie 2023:

Herfstvakantie Noord: 21 oktober t/m 29 oktober 2023
Herfstvakantie Midden: 14 oktober t/m 22 oktober 2023
Herfstvakantie Zuid: 14 oktober t/m 22 oktober 2023

Omdat de herfstvakantie maar 1 week duurt zijn de mogelijkheden beperkt en hebben we alleen een selectie gemaakt bij cruiserederijen die geschikt zijn voor het cruisen met kinderen. De eerst 7 cruises zijn Middellandse zee cruises en deze zijn populair vanwege de heerlijke nazomer temperaturen in oktober. Als 8e vond ik nog een cruise langs de Noorse Fjorden en #9 gaat naar West-Europa.

Middellandse zee cruises in de herfstvakantie

1. Westelijke Middellandse zee cruise (7 nachten) – MSC World Europa

Cruise Herfstvakantie - MSC World Europa
©Cruisejager

Vertrek op 14 of 21 oktober 2023 vanaf Marseille (Frankrijk) met de MSC World Europa, het 5 na grootste cruiseschip ter wereld.
Aanleghavens zijn: Genua (Italië), Napels (Italië) Messina (Sicilië, Italië), Valletta (Malta), dag op zee & Barcelona (Spanje).

Bekijk onze ervaring op de MSC World Europa.

Deze cruise kun je boeken bij Cruisewinkel

2. West Mediterraanse steden (7 nachten) – MSC Seaview

Junior club - MSC Seaview
©MSC Rights

Vertrek op 14 of 21 oktober 2023 vanaf Barcelona (Spanje) met de MSC Seaview. Aanleghavens zijn: Cannes (Frankrijk), Genua (Italië), La Spezia (Italië), Civitavecchia, Rome (Italië), dag op zee en Palma de Mallorca (Spanje).

Deze cruise kun je boeken bij TUI

3. Westelijke Middellandse zee cruise (7 nachten) – Costa Toscana

Cruise herfstvakantie - Costa Toscana
©Costa Crociere

Vertrek op 14 of 21 oktober vanaf Marseille (Frankrijk) met de Costa Toscana, het nieuwste cruiseschip (2021) van Costa Cruises. Aanleghavens zijn: Barcelona (Spanje), dag op zee, Cagliari (Italië), Napels (Italië), Civitavecchia, Rome (Italië) en Genua (Italië).

Deze cruise kun je boeken bij Cruisewinkel

4. Westelijke Middellandse zee cruise (7 nachten) – Costa Smeralda

Cruise herfstvakantie Costa Smeralda
©Costa Crociere

Vertrek op 14 of 21 oktober vanaf Savona (Italië) met de Costa Smeralda, een cruiseschip dat plaats biedt aan 6.518 passagiers.
Aanleghavens zijn: Marseille (Frankrijk), Barcelona (Spanje), Palma de Mallorca (Spanje), dag op zee, Palermo (Italië) en Civitavecchia, Rome (Italië).

Deze cruise kun je boeken bij Cruisewinkel

5. Oostelijke Middellandse zee cruise (7 nachten) – MSC Armonia

Spray Waterpark - MSC Armonia
©MSC Rights

Vertrek op 14 of 21 oktober vanaf Marghera / Venetië (Italië) met de MSC Armonia. Dit cruiseschip heeft een schitterend spray waterpark op het bovenste deck. Aanleghavens zijn: Kotor (Montenegro), dag op zee, Mykonos (Griekenland), Santorini (Griekenland), dag op zee en Ancona (Italië).

Deze cruise kun je boeken bij Cruisewinkel

6. Westelijke Middellandse zee cruise (7 nachten) – MSC Seashore

Cruise herfstvakantie MSC Seashore
©MSC Rights

Vertrek op 14 of 21 oktober vanaf Genua (Italië) met de MSC Seashore. Het aquapark Pirates Cove vind ik persoonlijk echt geweldig en is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Aanleghavens zijn: Civitavecchia, Rome (Italië), Palermo (Italië), dag op zee, Ibiza (Spanje), Valencia (Spanje) en Marseille (Frankrijk).

Deze cruise kun je boeken bij Cruisewinkel

7. Westelijke Middellandse zee cruise (7 nachten) – AIDAcosma

Cruise herfstvakantie AIDAcosma
©AIDA

Vertrek op 14 oktober vanaf Palma de Mallorca (Spanje) met de AIDAcosma. Geniet van de Duitse hoffelijkheid op deze zonnige cruise in je herfstvakantie.
Aanleghavens zijn: Dag op zee, Cagliari (Italië), Civitavecchia, Rome (Italië), dag op zee, Marseille (Frankrijk) en Barcelona (Spanje).

Deze cruise kun je boeken bij Cruisewinkel

Noorse fjorden cruise in de herfstvakantie

8. Noordelijk Europa cruise (7 nachten) – AIDAnova

Cruise herfstvakantie AIDAnova
©AIDA

Vertrek op 14 oktober vanaf Kiel (Duitsland) met de AIDAnova. Aanleghavens zijn: Dag op zee, Bergen (Noorwegen), Nordfjordeid (Noorwegen), Alesund (Noorwegen), Stavanger (Noorwegen) en dag op zee.

Deze cruise kun je boeken bij TUI

West-Europa cruise in de herfstvakantie

9. West-Europa cruise (7 nachten) – AIDAprima

AIDA prima in Rotterdam
©AIDA

Vertrek op 14 oktober vanaf Hamburg (Duitsland) met de AIDAprima. Hoe leuk! Deze cruise gaat langs Rotterdam!
Aanleghavens zijn: Dag op zee, Southampton (Groot-Brittannië), Le Havre, Parijs (Frankrijk), Zeebrugge (België), Rotterdam vanaf 8:00 uur ‘s morgens tot 6 uur de volgende ochtend en vervolgens gedeeltelijk op zee tot de aankomst in Hamburg op 21 oktober.

Deze cruise kun je boeken bij Cruisewinkel

Meer cruisetips: