9x cruise in de herfstvakantie 2024

Wil je een cruise maken in de herfstvakantie van 2024? Ik heb een overzicht gemaakt van de beste mogelijkheden. Ben je gebonden aan de schoolvakanties? Dan worden de mogelijkheden een stuk kleiner. Ik heb het zoekwerk voor je gedaan en hieronder een top 9 gemaakt van de beste cruises in de herfstvakantie van 2024.

Allereerst de datums van de herfstvakantie 2024:

Herfstvakantie Noord: 26 oktober t/m 3 november 2024
Herfstvakantie Midden: 26 oktober t/m 3 november 2024
Herfstvakantie Zuid: 19 oktober t/m 27 oktober 2024

Omdat de herfstvakantie maar 1 week duurt zijn de mogelijkheden beperkt en we hebben alleen een selectie gemaakt bij cruiserederijen die geschikt zijn voor het cruisen met kinderen. De eerst 6 cruises zijn Middellandse zee cruises en deze zijn populair vanwege de heerlijke nazomer temperaturen in oktober. Als 7e vond ik nog een cruise langs de Noorse Fjorden en tip 8 en 9 gaat naar Noord & West-Europa. Al deze cruiseschepen hebben een binnenzwembad, perfect dus voor een cruise in de herfstvakantie, mocht wat minder mooi weer zijn. En de cruises zijn op basis van volpension: ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. De cruises van AIDA die er tussen staan zijn op basis van semi all-inclusive.

Middellandse zee cruises in de herfstvakantie

1. Westelijke Middellandse zee cruise (7 nachten) – MSC World Europa

Cruise Herfstvakantie - MSC World Europa

Vertrek op zaterdag 19 of 26 oktober 2024 vanaf Marseille (Frankrijk) met de MSC World Europa, het 5e grootste cruiseschip ter wereld.
Aanleghavens zijn: Genua (Italië), Napels (Italië) Messina (Sicilië, Italië), Valletta (Malta), dag op zee & Barcelona (Spanje).

Deze cruise kun je inclusief vluchten boeken bij MSC cruises, CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist

Bekijk ook onze ervaring op de MSC World Europa.

2. Westelijke Middellandse zee cruise (7 nachten) – Costa Smeralda

Cruise herfstvakantie Costa Smeralda
©Costa Crociere

Vertrek op zaterdag 19 of 26 oktober 2024 vanaf Marseille (Frankrijk) of op zondag 20 of 27 oktober 2024 vanaf Barcelona (Spanje) met de Costa Smeralda. Het grootste cruiseschip van Costa Cruises dat plaats biedt aan 6.518 passagiers.
Aanleghavens zijn: Barcelona (Spanje), Dag op zee, Cagliari (Italië), Napels (Italië), Civitavecchia (Rome, Italië), en Genua (Italië).

Deze cruise kun je inclusief vluchten boeken bij STIP Reizen, CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist

3. Westelijke Middellandse zee cruise (7 nachten) – Costa Toscana

Cruise Herfstvakantie Costa Toscana

Vertrek op zaterdag 19 of 26 oktober 2024 vanaf Barcelona (Spanje) of op zondag 20 of 27 oktober 2024 vanaf Marseille (Frankrijk) met de Costa Toscana, het nieuwste cruiseschip (2021) van Costa Cruises. Aanleghavens zijn: Barcelona (Spanje), Palma de Mallorca (Spanje) dag op zee, Palermo (Italië), Civitavecchia (Rome, Italië) en Savona (Italië).

Deze cruise kun je inclusief vluchten boeken bij TUI, STIP Reizen, CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist

4. Oost Middellandse zee cruise (7 nachten) – MSC Musica

Cruise Herfstvakantie MSC Musica

Vertrek op zondag 20 of 27 oktober 2024 vanaf Piraeus (Athene, Griekenland) voor een 8 daagse cruise door het Oosten van de Middellandse zee. De route vanaf Athene is: Fira (Santorini, Griekenland), Kusadasi (Turkije), Dag op zee, Haifa (Israel), Limassol (Cyprus), Mykonos (Griekenland).

Deze cruise kun je inclusief vluchten boeken bij MSC Cruises, CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist

5. Oostelijke Middellandse zee cruise (7 nachten) – MSC Armonia

Spray Waterpark - MSC Armonia
©MSC Rights

Vertrek op zaterdag 19 of 26 oktober 2024 vanaf Bari (Italië) met de MSC Armonia. Dit cruiseschip heeft een schitterend spray waterpark op het bovenste deck, maar ook een fijn binnenzwembad. Aanleghavens zijn: Venetie (Italie), Dag op zee, Dubrovnik (Kroatie), Kotor (Montenegro), Corfu (Griekenland) en Zakynthos (Griekenland.

Deze cruise kun je inclusief vluchten boeken bij MSC Cruises, CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist

6. Westelijk Middellandse zee cruise (7 nachten) – AIDAcosma

AIDAcosma Herfstvakantie Cruise

Vertrek op 26 oktober 2024 vanaf Palma de Mallorca (Mallorca, Spanje) voor een 8 daagse semi all-inclusive cruise naar Las Palmas (Gran Canaria, Spanje). Aanleghavens tijdens deze prachtige cruise zijn: Ibiza (Spanje), Dag op zee, Malaga (Spanje), Sevilla (Spanje), Dag op zee en Arrecife (Lanzarote, Spanje).

Deze cruise kun je inclusief vluchten boeken bij CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist

Noorse fjorden cruise in de herfstvakantie

7. Noorse Fjorden cruise (7 nachten) – AIDAnova

Cruise herfstvakantie AIDAnova

Vertrek op zaterdag 26 oktober 2024 vanaf Kiel (Duitsland) voor een cruise op basis van semi all-inclusive met de AIDAnova. Aanleghavens zijn: Dag op zee, Bergen (Noorwegen), Nordfjordeid (Noorwegen), Alesund (Noorwegen), Stavanger (Noorwegen), Dag op zee.

Let op: Terugkomst is in Hamburg (Duitsland).
Onze tip: neem de trein naar Kiel en terug vanaf Hamburg.

Deze cruise kun je boeken bij TUI, CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist

Noord-Europa cruise in de herfstvakantie

8. Noord-Europa cruise (7 nachten) – MSC Preziosa

Cruise Herfstvakantie MSC Preziosa
©MSC Rights

Vertrek op zondag 20 of 27 oktober 2024 voor een 8 daagse cruise naar Europese wereldsteden vanuit Hamburg. Vanaf Hamburg is de route als volgt: Dag op zee, Rotterdam, Zeebrugge (België), Le Havre (Parijs, Frankrijk), Southampton (Verenigd Koninkrijk), Dag op zee.

Inschepen in Rotterdam is ook mogelijk, maar omdat de inschepen voor een 8 daagse cruise vanuit Rotterdam altijd op dinsdag is, valt dit niet binnen de herfstvakantie. Vandaar dat we in dit overzicht de route vanaf Hamburg hebben opgenomen.

Deze cruise kun je boeken bij MSC Cruises, CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist

9. Scandinavië cruise (7 nachten) – AIDAmar

Cruise Herfstvakantie AIDAmar
©AIDA

Vertrek op zondag 27 oktober 2024 voor een 5 of 8 daagse cruise vanaf Rostock (Duitsland). Bij AIDA verblijf je op basis van semi All-inclusive. De route is: Dag op zee, Stockholm (Zweden), Visby (Zweden), Rostock (Duitsland), Aarhus (Denemarken) en Kopenhagen (Denemarken).

Deze cruise kun je boeken bij CruiseOnline of vraag gratis advies van een cruisespecialist

Nog meer cruises in de vakantie

Check ook onze tips voor cruises in de meivakantie, cruises in de zomervakantie, cruises in de voorjaarsvakantie en cruises in de kerstvakantie.