Cruise Dubai – 5x tips voor cruises vanuit Dubai met vlucht

Zoek je een cruise vanuit Dubai? Dat is echt ontzettend gaaf om te doen! Wij deden het zelf ook, met de MSC World Europa. Dat cruiseschip is ondertussen verplaatst naar Europa, maar er varen wel andere gave schepen vanaf Dubai!

Cruiseseizoen Dubai

Cruise Dubai
Foto gemaakt door Catherine van Meeuwen

Het cruiseseizoen in Dubai loop van november t/m mei. Dit zijn de maanden dat de temperaturen een stuk aangenamer zijn dan in de zomer. Het is in de winter namelijk echt nog prima zomerweer in Dubai met temperaturen rond de 25- 30 graden. Wij hebben in januari alle dagen aan het zwembad op ons cruiseschip kunnen liggen.

Routes Dubai cruises

Er varen in het cruiseseizoen dagelijks Port Rashid in Dubai cruiseschepen. Een cruise vanuit Dubai is vaak onderdeel van Midden-Oosten-routes. Populaire aanlegplaatsen zijn: Abu Dhabi (VAE), Sir Bani Yas (VAE), Muscat (Oman), Doha (Qatar) en Bahrein.

Wat je misschien opvalt is dat sommige schepen 2 dagen (aan het begin van de cruise, of op het einde van de cruise) in Dubai liggen. Als je een cruise boekt met vlucht, is de aankomst van je vlucht meestal op de eerste dag van je cruise, en je terugvlucht op de laatste dag van je cruise. Hierdoor zou je geen mogelijkheid hebben om een wereldstad als Dubai te bezoeken. Wat ons betreft is zo’n extra dag dat het cruiseschip in Dubai ligt, dus perfect om Dubai te verkennen zonder dat je een duur hotel hoeft te boeken.

Als je al gezocht hebt naar een cruise, dan begrijpen wij dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om het je makkelijk te maken, maakten een overzicht van de mooiste cruises die vertrekken vanuit Dubai en weer terugkomen in Dubai. Ze vertrekken allemaal in het winterseizoen van 2023 en 2024.

Cruise Dubai met vlucht 2023/2024

1. Costa Toscana – Costa Cruise – Dubai (7 nachten)

De Costa Toscana is het nieuwste schip van Costa Cruises. Het schip is vanaf 2021 in de vaart en biedt plaats aan meer dan 6.500 passagiers. Het is schip is maar liefst 337 meter lang en heeft 19 dekken. Op het schip vind je 4 zwembaden en 16 (!!) restaurants. Het schip vaart op LNG, het duurzame alternatief voor diesel.

Costa Toscana Cruise Dubai

Vertrekdata: december 2023 – maart 2024, iedere zaterdag
Route: Dubai, Dubai, Abu Dhabi, Doha (Qatar), Dag op zee, Muscat (Oman), Dubai, Dubai.

Deze cruise kun je met vlucht boeken bij: TUI en Stip Reizen
Lees ook de review over de Costa Toscana van Catherine, toen zij een cruise maakte vanuit Dubai.

2. MSC Virtuosa – MSC Cruises – Dubai (7 nachten)

De MSC Virtuosa is één van de grootste cruise schepen van MSC cruises. Op dit schip kunnen maar liefst 6.334 passagiers tegelijk!. Het schip heeft 3 zwembaden, verschillende hot tubs, veel restaurants en het entertainment en vermaak aanbod is geweldig.

MSC Virtuosa Cruise Dubai

Vertrekdata: december 2023 – maart 2024
Route: Dubai, Doha (Qatar), Khalifa Bin Salman (Bahrain), Abu Dhabi, Dag op zee, Sir Bani Yas, Dubai.

Deze cruise kun je inclusief vlucht boeken bij: TUI
Lees hier ook over ons scheepsbezoek aan de MSC Virtuosa en lees hier de review van Suzanne van de MSC Virtuosa.

Video van de MSC Virtuosa – rondleiding:

3. AIDAprima – AIDA cruise – Dubai (7 nachten)

Bij de cruiseschepen van AIDA vaar je op basis van semi-all-inclusive. Dit betekent dat fooien en (alcoholische) dranken tijdens het eten inbegrepen zijn. De voertaal aan boord is Duits, maar de meeste medewerkers spreken ook wel Engels. Het schip heeft ruimte voor ongeveer 3.300 passagiers, is 300 meter lang en heeft 18 dekken. De AIDAprima vertrekt iedere 7 dagen vanuit Dubai. De ene keer met Route A (oa. Bahrein & 2 dagen Sir Bani Yas) en de andere keer Route B (oa. Doha, Muscat en een dag op zee)

Cruise AIDAprima vanuit Dubai
©AIDAcruises

Route A
Vertrekdata:
december 2023 – maart 2024
Route: Dubai, Abu Dhabi, Manama (Bahrein), Sir Bani Yas, Sir Bani Yas, Dubai, Dubai.

Deze cruise kun je inclusief vlucht boeken bij: TUI

Cruise AIDAprima vanuit Dubai
©AIDAcruises

Route B
Vertrekdata:
december 2023 – maart 2024
Route: Dubai, Abu Dhabi, Doha (Qatar), Dag op zee, Muscat (Oman), Dubai, Dubai.

Deze cruise kun je inclusief vlucht boeken bij: TUI

4. Mein Schiff 2 – TUI Cruise – Dubai (7 nachten)

De Mein Schiff schepen zijn van TUI cruises. Deze schepen zijn all-in, wat betekend dat je niet extra betaalt voor fooien en drank. Hierdoor weet je van tevoren goed waar je aan toe bent wat betreft de kosten. Het schip is gebouwd in 2019 (en heeft toen het oude Mein Schiff 2 vervangen). In dit overzicht met Dubai cruises is Mein Schiff 2 een wat kleiner schip met ruimte voor 2.894 passagiers.

Mein Schiff 2 TUI cruises Dubai

Vertrekdata: november 2023 – mei 2024
Route: Dubai, Dubai, Abu Dhabi, Khasab – Musandam (Oman), Muscat (Oman), Dag op zee, Doha (Qatar), Dubai.
* Let op: op sommige dagen afwijkende routes

Deze cruise kun je met vlucht boeken bij: TUI

Nog een gave Dubai Cruise

5. MSC Opera – MSC Cruises – Dubai (7 nachten)

Het kleinste schip in dit overzicht is de MSC Opera, 275 meter lang, 29 meter breed en ruimte voor 2.658 passagiers. Een cruiseschip dat in 2004 gebouwd is, maar in 2022 volledig is gerenoveerd. Naast het zwembad op het Lido-deck op deck 11, zijn er ook hot tubs en een heel leuk water spray park voor de allerkleinsten.

MSC Opera Cruise Dubai

Vertrek data: november 2023 – april 2024
Route: Dubai, Khasab (Oman), Muscat (Oman), Dag op zee, Abu Dhabi, Sir Bani Yas, Dubai, Dubai.
* op 3 data wijkt de route af. Dan vaar je op dag 2 naar Fujairah (VAE) ipv Khasab (Oman).

Deze cruise kun je boeken bij: MSC en Cruiseonline (standaard zonder vlucht)

Meer over een cruise vanuit Dubai

Ben je enthousiast geworden over een cruise vanuit Dubai? Dat kan ik me helemaal voorstellen! Als je nog vragen hebt of tips, dan mag je altijd mailen via lieke@cruisejager.nl.

Tip: boek je toch je cruise en vliegtickets los? Dan kun je voor directe vluchten vanaf Nederland kiezen voor Transavia (meestal het goedkoopst), KLM en Emirates (meest luxe).