Costa Pacifica review – onze persoonlijke ervaring

In 2024 maakten we een cruise met de Costa Pacifica. Om precies te zijn een 15-daagse cruise vanuit La Romana (Dominicaanse Republiek), naar bounty-bestemmingen zoals Jamaica, Grand Turk Island en Amber Cove. In deze blog lees je mijn persoonlijke review over de Costa Pacifica. We waren trouwens met z’n 4en: ik, mijn partner Mark en onze kinderen van 2 en 4 jaar.

Eerste indruk van de Costa Pacifica

Costa-Pacifica-Review

Het is heerlijk om aan boord te gaan van een cruise, terwijl je al op een zonnige bestemming bent, want je krijgt meteen een vakantiegevoel! Dat zat dus sowieso wel goed in La Romana. Het inchecken was wat chaotisch, omdat iedereen snel aan boord wilde. Wij hadden geluk dat we als eersten mochten inchecken, omdat we kleine kinderen bij ons hadden.

Eenmaal aan boord krijgen we direct een flashback naar onze cruise met de Costa Fascinosa. Niet zo gek natuurlijk, want het is één van de zusterschepen!

Hut aan boord van de Costa Pacifica

Costa-Pacifica-pullman-bed

De hut aan boord van de Costa Pacifica was precies zoals we verwacht hadden en hetzelfde als op de Costa Fascinosa. We hadden een binnenhut geboekt voor 4 personen Je hebt dan twee pullmanbedden, bedden die uit het plafond komen. Vonden onze kinderen geweldig. De kamer is niet heel ruim, maar heeft wel heel veel opbergruimte.

Het allergrootste nadeel van onze kamer (hut 6237): de geluidsoverlast ’s avonds. We zaten boven het theater en werden tijdens de show zowat letterlijk ons bed uitgetrild. En de bass stond zo ontzettend hard. Onze kinderen konden er niet altijd goed van slapen (als ze sliepen voordat de show begon, was het geen probleem). Op zich is dat allemaal niet zo erg als je toch na 22.30 in bed ligt, wat voor de meeste cruisegangers geldt. Maar kleine kinderen liggen vaak eerder in bed. Die van ons in elk geval wel 😊 (ook al mogen ze op vakantie echt wel wat later naar bed). Na navraag te hebben gedaan bij de receptie, is er helaas geen ander kamer beschikbaar. Een paar dagen later vragen we het weer, maar helaas, er is echt geen andere hut beschikbaar, het schip is helemaal volgeboekt.

Na een week krijgen we opeens een brief: of we naar de receptie willen komen. Er is een hut beschikbaar gekomen! Omdat deze cruise elke week nieuwe gasten krijgt, is er na een week dus wel ruimte. We verhuizen naar hut 2330. Exact dezelfde hut, maar dan gespiegeld. En klop-klop, weer een brief.. excuses, een fles champagne en vouchers voor gratis ijsjes voor de kinderen. Dat is netjes opgelost!

Faciliteiten en activiteiten aan boord van de Costa Pacifica

De Costa Pacifica heeft veel verschillende bars, winkels en zwembaden. Er is een mooi binnenzwembad, waarvan bij mooi weer het dak afgaat. Het is echt een klassiek, Italiaans cruiseschip. Soms lekker kitsch, maar ik hou er wel van op een cruiseschip! Verwacht geen over de top luxe of hele flitsende activiteiten.

Qua activiteiten worden er verschillende dingen georganiseerd, zoals bingo, danslessen en sporten. Niet echt wat voor ons, maar er waren veel enthousiastelingen die meededen. Op zeedagen was het druk rondom de zwembaden, maar we hebben altijd wel ergens een ligbedje kunnen vinden.

De shows vonden wij niet fantastisch, het zijn vooral zang-shows. Of het is gewoon niet onze smaak, dat kan ook. Gelukkig zijn er genoeg gezellige plekken te vinden op het schip met live muziek. Erg leuk om ‘s avonds een drankje te drinken!

Costa Pacifica met kinderen

Costa-Pacifica-Kinderzwembad

Onze kinderen vonden de Costa Pacifica fantastisch. Wij hadden persoonlijk over sommige faciliteiten onze bedenkingen. Zo was er in de ‘outdoor peppa pig area’, letterlijk geen peppa pig te zien. Het stond nog wel zo aangegeven in de liften. De outdoor peppa pig area bestond uit een (simpel) kinderzwembad en wat kleine speeltoestellen. Wij waren hier zelf dan misschien niet zo enthousiast over, maar onze kinderen vonden het kinderzwembad helemaal geweldig. Ze hebben zich hier langer vermaakt dan bij de uitgebreide kinderzwembaden op bijvoorbeeld de Symphony of the Seas van Royal Caribbean of de MSC Seashore.

Kinderen met zwemluiers kunnen gewoon in het kinderzwembad zwemmen en ook in het diepe zwembad doen ze er niet moeilijk over. Alleen in de jacuzzi’s zijn kinderen onder de 16 niet toegestaan. Voor wat oudere kinderen is er bij één van de zwembaden ook een grote glijbaan.

Costa-Pacifica-Squok

De kids club aan boord van de Costa Pacifica vonden wij echt top. Vanaf 4 jaar is er een kids club waar je de kinderen heen kunt brengen. De medewerkers van de kids club waren echt super enthousiast en organiseerden zulke leuke dingen. Zo namen ze de kinderen mee naar de arcadehal, waar alles afgezet was en ze met de leiding gratis op alle machines mochten spelen (is normaal betaald). Ook gingen ze op sommige dagen ‘tea time’ houden in het pizza-restaurant (is normaal ook tegen betaling), waar ze lekker chocolaatjes en pizza kregen. En natuurlijk werd er ook gewoon gespeeld bij de kids club zelf.

Er is nog een aparte speelruimte voor kinderen onder de 4 jaar. Hier mag je samen met je kinderen spelen. Oudere kinderen kunnen hier ook wel naartoe, maar zijn hier snel uitgekeken. Onze kinderen van 2 en 4 vermaakten zich prima. Er is wat speelgoed en vooral lekker de ruimte om te rennen en zich uit te leven. Hier trouwens weer hetzelfde verhaal: het zou de ‘indoor peppa pig area’ moeten zijn, maar het enige Peppa pig-item was een puzzel.

Bijna elke avond werd er om 20.30uur ook wat in de disco georganiseerd voor de kinderen. Van een bubbelparty tot schatzoeken en kinderdisco. Onze kinderen vonden het geweldig.

Eten en drinken aan boord van de Costa Pacifica

Eerlijk is eerlijk: het eten en drinken aan boord van de Costa Pacifica is niet zo luxe als bij bijvoorbeeld Royal Caribbean of MSC. Maar wij vonden het wel gewoon goed. Bij het buffet wordt het eten voor je opgeschept. Het was heel goed georganiseerd, waardoor er geen megalange rijen ontstonden en ook tafels werden snel afgeruimd, waardoor er altijd wel een plekje was.

De Main Dining Room vonden wij ook goed. De service van de medewerkers was heel goed en het is fijn als ze je een beetje leren kennen. Zo staat de kinderstoel al klaar en weten ze al snel wat de kinderen wel en niet lekker vinden. Wij kregen de vroege dinertijd toegewezen, dat was tijdens deze cruise 19.00uur. Standaard zijn er 4 gangen met 3 of 4 keuzes per gang, een voorgerecht, tussengerecht (veelal pasta), hoofdgerecht en nagerecht. Als je een extra voorgerecht wil, is dat geen probleem.

Qua drinken is er in de Main Dining Room geen drinken inbegrepen, als je geen drankpakket hebt. Bij het buffet is ’s ochtends koffie, thee, water en sap (uit een automaat) inbegrepen. ’S Middags en ’s avonds kun je bij het buffet ook water halen. Er is eigenlijk de hele dag wel ergens water te halen. Wij hadden geen drankpakket en haalden af en toe een wijntje, biertje of sapje. De drankpakketten zijn naar verhouding bij Costa erg duur en dat drinken wij er niet uit.

Ook een aanrader: eet een avondje in het sushi-restaurant. Voor 23 euro per persoon onbeperkt sushi en het was écht goed. De kinderen waren nog gratis (en houden ook van sushi).

Meer over de Costa Pacifica

Je leest het al: ik ben erg enthousiast over onze cruise met de Costa Pacifica. Ik vond het ook erg fijn om een cruise van 2 weken te maken, meestal maken wij cruises van een week. Met twee weken krijg op een gegeven moment een soort routine en weet je de weg over het schip 😊.

Het schip was trouwens echt goed onderhouden en netjes en schoon. We lagen weleens naast andere, grotere schepen, waarvan de boeg bijvoorbeeld echt een likje verf nodig had (zoals de Norwegian Getaway). De Costa Pacifica is dan wel wat minder groot, maar nog steeds een mooi, groot cruiseschip. Ook vinden wij persoonlijk Costa qua prijs/kwaliteit erg goed en daardoor is het één van onze eerste keuzes voor een cruise met onze kleine kinderen.

Wil je meer zien van de Costa Pacifca? Hou ons YouTube-kanaal in de gaten, want daar komt een volledige rondleiding op van het schip! Ook kun je al onze stories over onze reis met de Costa Pacifica terugzien op onze Instagram. De Costa Pacifica boeken kan bijvoorbeeld bij CruiseOnline.