Eten en drinken bij Costa Cruises (Menukaarten Fascinosa)

In september maakten we een cruise met de Costa Fascinosa. Het was een heerlijke trip en ook het eten en drinken was goed! Ik heb een heleboel menukaarten van onze cruise voor je op een rij gezet. Ook heel interessant als je niet met de Costa Fascinosa vaart, maar met een ander cruiseschip van Costa Cruises.

Main Dining Rooms aan boord van de Costa Fascinosa

Er zijn twee Main Dining Rooms (MDR) aan boord van de Costa Fascinosa: Il Gattopardo-Restaurant en Otto e Mezzo-Restaurant. Beide restaurants zijn nog weer opgedeeld in twee verdiepingen, waarvan de bovengedeeltes (dek 4) geserveerd zijn voor gasten die al vaak met Costa hebben gecruised en Gold of Platinum ‘Member’ zijn. Voor ontbijt was bij ons alleen Il Gattopardo open (naast het buffet) en bij lunch Otto e Mezzo Restaurant. Voor het diner krijg je een restaurant toegewezen, dit kun je zien op je Costa-pasje dat je aan boord krijgt. Beide restaurants zijn overigens qua inrichting vrijwel gelijk. Het ontbijt in de Main Dining Room is trouwens deels buffet (dat in het restaurant wordt opgezet), met een kleine kaart waar je vanaf kan bestellen voor de wat meer bijzondere dingen.

Menu Costa – Main Dining Room – Ontbijt

Het menu van het ontbijt in de Main Dining Room was elke dag hetzelfde:
(Je kunt op de afbeelding klikken om ‘m te vergroten).

Costa menu - ontbijt - Costa Fascinosa

Menu Costa – Main Dining Room – Lunch

Costa menu - lunch 19 september - Costa Fascinosa
Costa menu - lunch 20 september - Costa Fascinosa
Costa menu - lunch 21 september - Costa Fascinosa

Menu Costa – Main Dining Room – Diner

Costa menu - diner - 19 september - Costa Fascinosa
Costa menu - diner - 20 september - Costa Fascinosa
Costa menu - diner - 21 september - Costa Fascinosa

Foto’s van het eten in de Main Dining Room:

Kindermenu Main Dining Room

Het kindermenu was elke dat hetzelfde. Je kon van het kindermenu bestellen bij lunch en avondeten.

Kinder menu - childrens Menu Costa Fascinosa - Squok

Nog meer eetgelegenheden aan boord van de Costa Fascinosa

Ijs cafe Amarillo Costa Fascinosa
Gelateria Amarillo

Aan boord zijn ook specialiteitenrestaurants en andere eetgelegenheden waarvoor je een toeslag betaald. Aan boord van de Costa Fascinosa zijn dat ‘Sushino’, een Aziatisch restaurant met veel sushi en het luxe ‘Archipelago’. Sushino is vrij nieuw en met de renovatie in 2021 erbij gekomen. Je kunt ook ‘s avonds verse pizza krijgen bij ‘Pizzeria Pummid’Oro. Daar betaal je voor, maar je zit bij het buffetrestaurant. Ook is er een een soort afhaaldeel (The Salty Beach Street Food) met burgers en patat op dek 9 (buiten), die ‘s middags gratis is en waar je ‘s avonds voor betaald. En onze eigen favoriet: de Gelateria Amarillo waar je voor een prima prijs van een lekker ijsje of een stuk taart kunt genieten!

Menu Archipelago (Dek 3)

De volgende menu’s zijn het beste te bekijken op een computer/laptop (in plaats van mobiel). Als je geen menukaart ziet, klik dan op de bestandsnaam om het menu te openen.

Menu Sushino (Dek 5)

Menu The Salty Beach Seafood (Dek 9)

The Salty Beach Street Food Menu - Costa Fascinosa

Menu Pizzeria Pummid’Oro (Dek 9)

Gelateria Amarillo (Dek 5)

Buffetrestaurant Tulipano Nero

Naast de Main Dining Room en de andere genoemde restaurants, is er natuurlijk ook een buffetrestaurant aan boord. Deze is open voor ontbijt, lunch en avondeten. Je kunt het eten hier niet zelf opscheppen, je loopt langs het buffet en het eten wordt door medewerkers voor je opgeschept. Er zitten ook kleine opgemaakte gerechtjes tussen: het zijn zeg maar niet alleen grote bakken waar eten uit geschept wordt.

Nog meer eten aan boord van de Costa Fascinosa

Barmenu

Koffie Costa Fascinosa

Naast de menu’s ben je vast ook benieuwd naar de drankmenu’s en wat bijvoorbeeld een biertje kost op de Costa Fascinosa! Niet iedereen sluit een drankpakket af, dus je kunt dan ook de prijzen per drankje zien. En als je wel een drankpakket hebt, kun je handig zien wat er wel en niet is inbegrepen aan de gekleurde stipjes achter het drankje (rood stipje = inbegrepen bij my soft drinks, oranje stipje = inbegrepen bij my drinks en paars stipje = inbegrepen bij my drinks plus). Hieronder zie je het menu van de drankjes

Meer over de Costa Fascinosa

Lees meer over onze ervaring op de Costa Fascinosa in mijn blog met review van de Costa Fascinosa! En check ook hieronder even ons tour over het cruiseschip: dan heb je ook een idee hoe alle restaurants eruit zien. Wil je meer weten, heb je vragen of wil je tips? Ik vind het altijd leuk om een berichtje te krijgen via Instagram!