Costa Cruises

Costa cruises

Costa cruises maakt cruisen voor iedereen mogelijk. Een cruise met Costa Cruises is betaalbaar en zeker de moeite waard. Deze rederij blijft continue vernieuwen en de nieuwste schepen zijn echt geweldig! Wil je toegankelijk cruisen, heb je geen zin in een chique bedoeling en houd je van kinderen om je heen? Dan zit je bij het kindervriendelijke Costa Cruises op je plek.

Voor kinderen is er een ruim aanbod aan faciliteiten en entertainment. De verschillende kinderclubs met onder andere Peppa Pig zijn super en de Italiaanse sfeer is heerlijk. Maak kennis met Italiaanse gastvrijheid op zee bij Costa Cruises.

cruiseschepen
0
schepen in productie
0
passagiers op grootste schip
0
medewerkers
0

Goedkoop

Duur

Costa Cruises behoort tot één van de meest goedkope rederijen die er bestaat. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, maar als je een goedkope cruise wilt boeken, dan komt Costa Cruises vaak naar voren. Voor kinderen hanteren ze speciale tarieven. Als kinderen bij de ouders in de cabin slapen in een 3e of 4e bed, dan zijn ze in sommige gevallen zelfs gratis (let op: niet in alle gevallen en je betaald alsnog wel havengelden voor je kroost). Hetzelfde met de fooien; kinderen t/m 3 jaar betalen geen fooi en kinderen t/m 14 jaar maar de helft.

Bejaardensoos

Kindvriendelijk

De meeste cruiseschepen van Costa hebben een Squok Club, een speciale ruimte voor kinderen met een kinderzwembad. Daarnaast zijn er verschillende kids-clubs voor kinderen in alle leeftijden: 3-6 jaar de Mini Club, 7-11 jaar de Maxi Club, 12-14 jaar Teen Club Junior en 15-17 jaar Teen Club. In de restaurants zijn vaak speciale kindermenu’s en de faciliteiten voor kinderen aan boord van de cruise zijn uitstekend. 

Costa Cruises Mini Club Peppa Pig

Chique

Casual

Vroeger… toen iedereen nog in kostuum ging dineren. Dat is niet meer. Bij Costa Cruises heb je meestal 1 tot 2 formele avonden per week. en de meeste cruisereizigers vinden het ook leuk om zich hiervoor op te doffen. Heb je helemaal geen zin in die poppenkast dan eet je op deze avonden lekker in je korte broek in het buffetrestaurant. Lijkt het je wel leuk om mee te doen aan een gala-avond dan voldoet voor een man een nette broek met overhemd en voor een vrouw een broek/rok met top. Wil je iets meer uitpakken, dan adviseer ik voor hem een pak, stropdas of smoking en voor haar een avond- of galajurk.

 

Costa Cruises Classes

Cruiserederijen delen hun schepen onder in classes. De classe geeft het type schip aan maar ook de bouw van het schip. Cruiseschepen in dezelfde classe lijken dan ook vaak op elkaar. Sommige schepen zijn zelfs op de centimeter nauwkeurig even lang. 

Costa Cruises kent de volgende classes, van oud naar nieuw:
– Fortuna: Costa Fortuna
 Concordia: Costa Serena, Costa Pacifica, Costa Favolosa, Costa Fascinosa
– Luminosa: Costa Deliziosa
– Diadema: Costa Diadema
– Excellence: Costa Smeralda, Costa Toscana
– Vista: Costa Firenze

Prijsstructuur bij Costa Cruises

Costa Cruises Experiences

Costa Cruises kent twee soorten experiences:

  • My Cruise
  • Comfort Plus
 
Het grote verschil is dat bij ‘Comfort Plus’ de drankjes zijn inbegrepen en bij ‘My Cruise’ niet. Daarnaast ontvang je met ‘Comfort Plus’ 10% korting op je volgende cruise. 

Voor kinderen t/m 17 jaar hanteren ze vaak speciale kindertarieven. Er zijn zelfs cruises waarbij kinderen alleen havengelden betalen.

 

Kamertypes Costa

Costa Cruises Kamertypes
  ©Costa Crociere

Als je een cruise boekt bij Costa Cruises kan je kiezen uit 4 soorten kamers:

  • Interior
  • Seaview
  • Balcony
  • Suite

 

Wil je zelf een kamer kiezen? Bijvoorbeeld: dichtbij de lift of juist niet in de buurt van de discotheek, dan kan je bij Costa Cruises zelf een kamer kiezen, de kosten hiervoor zijn tussen de 10 en 100 euro. Als je via Costa zelf boekt en je maakt geen keuze, dan zie je de toegewezen hut voordat je je reservering afrond (let op: dit kan door Costa gewijzigd worden). Mijn advies is dan ook om altijd eerst te kijken wat ze je toewijzen voordat je betaald voor het kiezen van een kamer. 

Costa My Drinks Drankpakket

Costa Cruises Drankpakket
 ©Costa Crociere

Costa Cruises heeft 2 soorten drankpakketten: My Drinks (ca. € 32 per persoon per nacht) & My Drinks Plus (ca. € 43 per persoon per nacht) drankpakket. Bij het My Drinks Plus-pakket heb je wat meer mogelijkheden wat betreft cocktails en de duurdere drankjes, bij het My Drinks-pakket zijn die beperkter beschikbaar. Wil je gewoon een biertje, wijntje, drankje doen zonder de meest speciale en dure cocktails? Dan is het My Drinks-pakket ruim voldoende. 

Let op: Je moet altijd voor iedereen in je cabine (alle medereizigers) het drankpakket af nemen, ook voor kinderen. Het is niet mogelijk om voor slechts een persoon een pakket af te nemen. Daarnaast is het niet mogelijk om onderling het pakket uit te wisselen of samen gebruik te maken van een drankpakket. Kinderen onder de 18 (of in sommige gevallen 21) jaar, moeten een kinderpakket afnemen. 

Internetpakketten op Costa

Costa Cruises heeft 3 opties om internetpakketten te gebruiken. De kosten kunnen per pakket afwijken afhankelijk van de cruise. 

Refill Internet Package: Een soort prepaid internetpakket. Je koopt MB’s en als ze op zijn moet je nieuwe kopen. Prijzen variëren van ca. € 25,- voor 250 MB tot € 99,- voor 3 GB.

Social Package: Alleen voor het gebruik van Social Media (Facebook, Facebook Messenger, Twitter, WhatsApp, Threema, Snapchat, Instagram, Pinterest, Tumblr, LinkedIn, WeChat). Tarief is ca. € 5,- per dag.

Pay-as-you-go Package: Je betaald alleen voor de MB’s die je gebruikt. Het activeren van je account kost eenmalig € 3,- per persoon per apparaat, daarna betaal je per MB ongeveer € 0,25.

Fooien aan boord bij Costa

Costa Cruises Fooien
  ©Costa Crociere

Bij Costa Cruises betaal je € 11,- fooi per persoon per nacht. Kinderen t/m 3 jaar betalen geen fooien en kinderen van 4 t/m 14 jaar betalen de helft. Als je dit vergelijkt met andere fooien van cruiserederijen, dan is dit erg laag. 

Costa Cruises hanteert net als alle cruiserederijen een zogenoemde ‘Service Charge’ op alles dat je aan boord koopt of verbruikt. Bij Costa cruises is de Service Charge 18%. Koop je dus iets voor € 100,-, dan reken je er uiteindelijk € 118,- voor af. 

Let op: wil je iets bijboeken zoals een drankpakket, internetpakket of specialiteitenrestaurants. Alles wat je vooraf boekt is goedkoper dan wanneer je het tijdens je cruise boekt. Bovenstaande genoemde prijzen kunnen per cruise afwijken.

Schepen van Costa cruises

Op volgorde van bouwjaar, van oud naar nieuw.

Costa Cruises - Costa Fortuna
Costa Fortuna ©Costa Crociere

Costa Fortuna

Bouwjaar: 2003

Passagiers: 3.250

Hutten: 1.355

Afmeting (L/B/H): 272 m / 35 m 

Decks: 14

Classe: Fortuna

Bekijk dit cruiseschip op YouTube

Costa Cruises - Costa Serena
Costa Serena ©Costa Crociere

Costa Serena

Bouwjaar: 2007 (2023 gerenoveerd)

Passagiers: 

Hutten: 

Afmeting (L/B/H): 290 m / 36 m / 66 m

Costa Cruises - Costa Pacifica
Costa Pacifica ©Costa Crociere

Costa Pacifica

Bouwjaar: 2009 (2017 gerenoveerd)

Passagiers: 3.780

Hutten: 1.504

Afmeting (L/B/H): 290 m / 36 m / 66 m

Decks: 14

Classe: Concordia

Bekijk dit cruiseschip op YouTube

Costa Cruises - Costa Deliziosa
Costa Deliziosa ©Costa Crociere

Costa Deliziosa

Bouwjaar: 2010 (2019 gerenoveerd)

Passagiers: 2.828

Hutten: 1.130

Afmeting (L/B/H): 294 m / 32 m / 67 m

Decks: 12

Classe: Luminosa

Bekijk dit cruiseschip op YouTube

Costa Cruises - Costa Favolosa
Costa Favolosa ©Costa Crociere

Costa Favolosa

Bouwjaar: 2011

Passagiers: 3.800

Hutten: 1.507

Afmeting (L/B/H): 290 m / 36 m / 66 m

Decks: 14

Classe: Concordia

Bekijk dit cruiseschip op YouTube

Costa Fascinosa Incantesimo pool
Costa Fascinosa ©Costa Crociere

Costa Fascinosa

Bouwjaar: 2012 (2021 gerenoveerd)

Passagiers: 3.800

Hutten: 1.507

Afmeting (L/B/H): 290 m / 36 m / 66 m

Decks: 14

Classe: Concordia

Bekijk dit cruiseschip op YouTube

Costa Cruises - Costa Diadema
Costa Diadema ©Costa Crociere

Costa Diadema

Bouwjaar: 2014 (2021 gerenoveerd)

Passagiers: 4.947

Hutten: 1.886

Afmeting (L/B/H): 306 m / 37 m / 68 m

Decks: 15

Classe: Diadema

Bekijk dit cruiseschip op YouTube

Costa Cruises - Costa Smeralda
Costa Smeralda ©Costa Crociere

Costa Smeralda

Bouwjaar: 2019

Passagiers: 6.518

Hutten: 2.610

Afmeting (L/B/H): 337 m / 42 m / 65 m

Decks: 20

Classe: Excellence

Bekijk dit cruiseschip op YouTube

Costa Cruises - Costa Firenze
Costa Firenze ©Costa Crociere

Costa Firenze

Bouwjaar: 2020

Passagiers: 5.200

Hutten: 2.117

Afmeting (L/B/H): 324 m / 37 m / 61 m

Decks: 14

Classe: Vista

Bekijk dit cruiseschip op YouTube

Costa Cruises - Costa Toscana
Costa Toscana ©Costa Crociere

Costa Toscana

Bouwjaar: 2021

Passagiers: 6.522

Hutten: 2.664

Afmeting (L/B/H): 337 m / 42 m / 65 m

Decks: 20

Classe: Excellence

Bekijk dit cruiseschip op YouTube

* In dit overzicht staan alleen de actieve schepen van Costa Cruises (Costa Crociere). Schepen die in onderhoud zijn, die niet meer varen, of verkocht zijn aan een andere maatschappij staan niet in dit overzicht. Costa Conciere is onderdeel van Carnival Corporation & plc. en AIDA Cruises is weer een dochteronderneming van Costa Conciere.

Laatste blogs met of over Costa Cruises