Celebrity Apex review Chris Boom

Als iemand van cruisen houdt, dan is het Chris Boom! Hij maakte al 44 cruises en dit jaar is hij het grootste deel van het jaar op een cruiseschip te vinden. Zijn laatste cruise was met de Celebrity Apex. Op ons verzoek om een review te schrijven over de Celebrity Apex, zei hij direct: JA! Lees hier zijn review over de Celebrity Apex.

Celebrity Cruises review: Fijnste rederij!

Celebrity Apex

Celebrity Cruises blijft wat ons betreft een van de fijnste rederijen om mee op reis te zijn. Een vertrek uit Rotterdam naar de fjorden was voor ons dus een mooie combi. Niet vliegen, geen bagage issues en met onze favoriete rederij.

Serene rust aan boord van de Celebrity Apex

Buffet Celebrity Apex

Wat ons het meest aanspreekt is de rust aan boord. Voor het formaat schip zijn er relatief weinig passagiers aan boord. Dit merk je in service, persoonlijke aandacht en rust. Eten is op hoog niveau. Op dit schip keuze uit vier restaurants met ieder een wisselende kaart.

Infinite Veranda Stateroom – Celebrity Apex

Infinite Veranda Celebrity Apex

We hadden een zogenoemde infinite veranda hut geboekt. Je hebt niet meer een echt balkon. Het balkon is onderdeel van de hut. Je kan het met een schuifdeur dicht doen. De buitenwand kan je omhoog en omlaag doen. Het maakt de hut heel veel ruimer. Voor een cruise in koudere gebieden wat ons betreft ideaal. De hut is al erg ruim en de badkamer viel al helemaal op. Zo ruime douche zie je niet vaak aan boord. Hut en het schip zelf is in lichte kleuren, wat het allemaal ruim aan doet voelen.

Review – Celebrity Apex – The Theatre

Celebrity Apex The Theatre

In het theater is elke avond een wisselende show. De zaal zelf is geen traditioneel theater. Grote schermen zijn het decor en je zit half rond het podium. Eigenlijk kan je nergens verkeerd zitten. De shows zijn veelal dans en muziek en duren een uur tot anderhalf uur. Overdag worden hier lezingen gehouden over het vaargebied en alles wat er te zien en te doen is.

Onze Grand Chandelier review

Grand Chandelier Celebrity Apex

Centraal in het schip is de Grand Chandelier en atrium. Drie etages met restaurants en bar. Rond de martini bar vindt in de avond alles plaats. Drukte viel ons heel erg mee. Was altijd wel een plek te vinden en de barmannen (die ons nog herkende van vorige reizen) herkende ons. Een goede review. Echt wat ons betreft iets wat cruisen op de Celebrity Apex zo gaaf maakt.

Activiteiten Celebrity Apex

The Resort Deck Celebrity Apex

Overdag is er aan boord genoeg te doen. Lekkere van dit schip is het binnen en het buitenzwembad. Overdag is het binnenzwembad van de Celebrity Apex adults only. Aan boord zijn er niet veel kinderen. Ze zijn welkom maar denk dat je dan toch beter een andere rederij kan pakken. Celebrity ligt de focus echt op de koppels en zeker de Edge klasse schepen waar de Celebrity Apex eentje van is spreekt een jongere groep klanten aan dan hun andere schepen.

Specialiteiten restaurant – Eden – onze review

Aan boord van de Celebrity Apex zijn een aantal specialiteiten restaurants tegen een toeslag te boeken. Variërend van USD 40 tot USD 60 per persoon. Deze keer gingen we naar Eden. Dit restaurant ligt achter op het schip en kijk je prachtig naar achteren weg. De open keuken is leuk. Je ziet met hoeveel passie de bemanning werkt. Gangen zijn niet heel groot, goed om te weten is dat je meerdere voor of hoofdgerechten mag bestellen. Kost je niets extra.

Duurzaamheid bij Celebrity Cruises

Wat ook goed was te zien is hoe ze qua duurzaamheid een slag maken. Op Rotterdam en Geiranger na lagen we overal aan walstroom: het schip koppelde ze aan het lokale stroomnet. Ook aan boord zie je dat ze de afvalstromen waar mogelijk willen beperken en afval scheiden gebeurt overal.

Onze Celebrity Apex review

Voor een schip wat nagenoeg vol was, vonden wij het heel rustig aanvoelen. De doelgroep was ouder dan dat we vorig jaar op de Middellandse Zee zagen, maar dat wisten we. Ligt aan de route. Hierdoor is het in de avond minder levendig. Is dat erg? Nee, maar je moet je dat wel realiseren. Het is geen feest cruise maar ze kunnen wel een goed feestje bouwen. Qua publiek schatten wij dat er een 15-20% Nederlander of Belg was. Rest met name Brits en Amerikaans. Hou er rekening mee dat er geen Nederlandse menukaarten of Nederlands sprekende medewerkers zijn. Wat ons betreft wellicht een pré. Meer Nederlanders geeft een andere sfeer en dynamiek aan boord.

Over de schrijver van deze Celebrity Apex review

Review Chris Celebrity Apex

Chris Boom

Hi allemaal, ik ben Chris, 42 jaar en sinds een 10 jaar aangestoken met het cruisevirus. Dusdanig dat ik er mijn werk van heb gemaakt. Nu op een sabbatical en die ga ik meerendeel op cruise schepen doorbrengen. De teller staat op 44 cruises. Dit jaar zowel de Noord- als Zuidpool op de planning. Echt een droom.

Details van deze cruise met Celebrity Apex

CruiseschipCelebrity Apex
RederijCelebrity Cruises
Duur7 nachten
Vertrek – AankomstRotterdam – Rotterdam
AanleghavensDag op zee
Kristiansand (Noorwegen)
Haugesund (Noorwegen)
Geiranger (Noorwegen)
Alesund (Noorwegen)
Dag op zee
HuttypeBalkonhut
ReisgezelschapMet familie