Amber Cove – Alles wat je moet weten + onze review

Amber Cove pier

In februari 2024 waren we bij Amber Cove tijdens onze cruise op de Costa Pacifica. Amber Cove is een cruisebestemming in de Dominicaanse Republiek. Deze bestemming is eigendom van Carnival cruises en dochterrederijen als Costa Cruises, Holland America Line en Princess Cruises leggen hier ook aan. Het gebied is alleen toegankelijk voor cruise-gasten, wat het een veilige bestemming maakt. In Amber Cove betaal je in dollars of creditcard. Je kan je cruisepas niet als betaalmiddel gebruiken.

Amber Cove Plattegrond

Er zijn verschillende winkeltjes, barretjes en excursie-aanbieders te vinden op het eiland. Wil je een tour doen, overweeg dan of je dit lokaal doet of dat je het vooraf op het cruiseschip boekt (duurder, maar je weet zeker dat je op tijd terugbent en alles is voor je geregeld).

Faciliteiten Amber Cove

Amber Cove zwembad
Amber Cove splash aqua park

Op Amber Cove hebben we geen strand gezien. Er is een klein strandje helemaal aan de linkerkant, maar dit vonden wij niet de moeite. De bestemming zelf is erg leuk voor kinderen (en volwassenen); er is een groot zwembad incl. (kleine) lazy river, een ‘splash park’ voor kinderen en verschillende relaxte plekjes waar je kan liggen. Behalve de parasols (22 dollar per dag) en de grote glijbanen (5 dollar per dag), zijn deze faciliteiten allemaal inbegrepen. Ook de ligbedjes dus! Op andere plekken lees je misschien dat glijbanen inbegrepen zijn, maar dat is dus niet meer zo.

Amber Cove vanaf zipline

Op Amber Cove is er een zipline, maar deze is niet heel spectaculair of bijzonder voor de 28 dollar die je ervoor moet betalen. Wat wel leuk is, is samen met je kind de zipline kunt doen (vanaf 8 jaar). Je kunt ook kluisjes huren en dingen voor in de zee zoals een waterfiets.

Overzicht tarieven / prijzen Amber Cove

Amber Cove Rental

Eten en drinken op Amber Cove

Amber Cove swim up bar

Eten en drinken zijn niet inbegrepen. Prijzen zijn acceptabel, maar niet goedkoop. Wij betaalden bijvoorbeeld 5 dollar voor cheese fries (een klein bakje patat met kaassaus), 6 dollar voor een biertje en 12 dollar voor een cocktail. Goed om erbij te vermelden; deze prijzen zijn hetzelfde in de swim up bar in het zwembad en dat maakt het net wat specialer en lekkerder 😊. Je drinkt dan je drankje vanuit het zwembad.

Een paar Cruisejager-tips van ons voor Amber Cove:

Amber Cove Crew Center
Amber Cove Crew Centre
  1. Wil je een zwembad dagje, dan zit je hier goed. Wil je wat anders; boek dan vooraf een excursie op het cruiseschip.
  2. Cruise je met jonge kinderen? Scoor een plekje bij het kinder-aquapark. En bezuinig niet op een parasol.
  3. Er is een winkeltje genaamd “crew-center”, dat voor iedereen toegankelijk is. Hier vind je wat kleine snacks, frisdranken, flesjes water, hygiëne producten en van alles en nog wat, maar dan voor de laagste prijzen!
  4. Neem in drankje in de swim up bar!

Check hier ons YouTube filmpje over Amber Cove

Toen wij in het voorjaar van 2024 op Amber Cove waren, hebben we onderstaand filmpje gemaakt. Hierin nemen we je mee door de hele Cruise Port. Staat Amber Cove op de planning? Check dan dit filmpje en je weet precies waar alles te vinden is voordat je er bent.